Автор
Ева Григорова

Откровената Селена Гомес сподели: Работя върху самочувствието си всеки ден!

Селена Гомес, една от най-следваните знаменитости в Instagram, направи неочаквано признание. Тя заяви, че трябва да работи върху своето самочувствие всеки ден. 29-годишната певица и актриса е под светлината на прожекторите от едва 10-годишна възраст и признава, че това е създало за нея изключително голям натиск.

“Това да бъдеш част от обществения живот от толкова ранна възраст идва с много голямо напрежение. Трудно е да се чувстваш удобно, когато всеки те гледа, съдите и коментира наична, по който изглеждаш” - сподели Селена в интервю за британския Glamour.



“Самочувствието ми все още е нещо, върху което работя всеки ден, но когато спрях да се съобразявам с нереалистичните стандарти за красота на обществото, перспективата ми тотално се промени” - допълни тя.

В края на краищата Селена стигнала до заключението, че това с което е различна от останалите, всъщност я прави красива. “Откакто се помня винаги съм чувствала, че трябва да бъда перфектна или да изглеждам по определен начин. Отне ми доста дълго време, за да разбера, че искам да бъда единствено себе си - именно това ме прави уникална и красива” - казва тя.



Гомес допълва, че психотерапията ѝ е помогнала изключително много, за да подобри самочувствието си и че дори оставя позитивни утвърждения навсякъде в своя дом. “Голям застъпник съм за терапията. Освен това оставям лепящи листчета из цялата си къща с позитивни утвърждения. Имам най-различни, но “аз съм достатъчна” е моето любимо. Взимането на почивка от скролването в социалните медии също помага” - допълва актрисата.

През годините Селена разбрала още, че гримът не е нещо, от което се нуждае, за да бъде красива. На въпроса какво би посъветвала по-младото си аз, тя разкрива: “Бих ѝ казала, че гримът е нещо, с което да се забавлява, а не нещо от което човек има нужда. Преди смятах, че имам нужда да нося грим, за да бъда красива и определено мога да кажа, че това се промени за мен с възрастта” - допълва тя.



Пред Glamour Селена реши да сподели и най-големия си моден гаф. Той се случил по време на Met Gala през 2018-а година, когато решила да използва твърде много бронзант. “Преди няколко години, докато се подготвях за Met Gala си сложих малко бронзант и изглеждах красива. С продължението на вечерта обаче кожата ми продължаваше да става все по-тъмна и по-тъмна. Когато дойде време да седна, видях своя снимка, на която изглеждах абсолютно оранжева. И ето ме на това престижно събитие - първата ми мисъл беше “Трябва да изчезна от тук”.