Автор
Мария Здравкова

Лъжите на инфлуенсърите, или защо не трябва да им се доверяваме напълно

Инфлуенсърите в сферата на фитнеса наистина преуспяват през последните години. Колко искрени са с нас те и каква е истината зад красивата фасада, обаче никога не можем да знаем със сигурност. Затова внимавайте до каква степен се доверявате и какво ще вземете като акъл от тях. Защото те невинаги ни казват истината, а ето и най-срещаните им благородни лъжи.

Детокс чайове и хранителни добавки

Сигурно няма човек, който да не е попадал на фитнес гуру, който препоръчва всевъзможни чайове и добавки, които ще ни направят съвършени едва ли не за дни. А каква е истината? Всяко тяло и всеки организъм е различен, няма една формула за перфектна форма. Ако търсиш тайната за перфектната фигура на Инстаграм моделите, едва ли ще я откриеш в сока от целина или в чая от глухарче – по-вероятно е тя да се крие в комбинацията от хубави гени, здравословно хранене и интензивни тренировки.


Дупе като на Ким Кардашиян

Много инфлуенсъри поддържат заблудата, че с правилна диета и тренировки всичко се постига. Няма съмнение, че здравословният начин на живот помага много, но нито един спортен режим не може да извае фигурата ни като с вълшебна пръчица. Затова когато видите поредната звезда или фитнес гуру, които изненадващо пълнеят само в определени форми подобно на Ким Кардашиян, проявете доза здравословен скептицизъм. Силиконът и бразилският лифтинг стават все по-популярни във фитнес средите. А и нека бъдем реалисти - нито една „10-минутна тренировка за перфектно дупе“ няма да ти даде резултат като този, който се постига със скалпел. Но ефект със сигурност ще има, така че не се отказвайте.

View post on Instagram
 

Аз съм сертифициран нутриционист

В днешно време сякаш половината Instagram инфлуенсъри гордо се наричат „сертифициран нутриционист“. Това, което много от нас не знаят обаче, е, че думата „нутриционист“ е термин без законово установена дефиниция (за разлика от „диетолог“, което се отнася само за хората с университетска диплома) Или иначе казано, за да добиеш такава квалификация, е необходим просто един двудневен курс по темата. Разбира се, има и много талантливи хора с тази професия, но не всички са такива. Затова следващия път, когато някой ти препоръча сурова кето диета, не бързай да му вярваш.