Автор
Весела Георгиева

Серина Уилямс иска още деца, мисли да се откаже от кариерата на състезател

Серина Уилямс мечтае за още деца. 40-годишната тенисистка, която е щастлива майка на малката Олимпия, е категорична, че с Алексис Оханян ще имат още наследници. Това стана ясно от нейно интервю за Е!online, в което разкрива какво ѝ предстои в личен, но и в професионален план.

View post on Instagram
 

„Определено искам да имам повече деца, просто балансът е ключов, знаете ли, и просто се опитвам да намеря този баланс“, споделя още тя за намеренията си да направи 4-годишната си дъщеря кака. По думите ѝ, човек винаги се пита дали е готов, но от друга страна биологичният му часовник тиктака и го кара да побърза. Все пак тя е благодарна за това, че роднините ѝ не я притискат.

View post on Instagram
 

Звездата изтъкна, че е готова да сложи край на своята състезателна кариера на корта. Въпреки това, все още не е планирала това във времето.

По клипчетата, които качва в Инстаграм, ясно се вижда, че Серина отделя много време на дъщеричката си и двете се забавляват прекрасно заедно у дома.

Тя е най-възрастната тенисистка в историята на WTA, оглавявала световната ранглиста. Уилямс е била на десет години, когато баща й я спира от школата по тенис - не само за да не изостава в училище, но и заради расистките забележки на родителите на други деца. По това време Серина вече е била номер едно сред тенисистите във Флорида до 10-годишна възраст. Тя е на 14, когато баща й поема изцяло треньорските функции.

Серина Уилямс не винаги е била шампионка. На 14 тя губи в първия си турнир при професионалистите, на който се явява, после губи пак. Но две години по-късно вече е на 99-о място в ранглистата. Минава още една година и тя е вече на 20-о място на сингъл. На 18 години тя побеждава тогавашната № 1 в женския тенис - германката Щефи Граф, става девета в световната ранглиста на сингъл и приключва годината като четвърта в света. През 2021 г. тя е втората тенисистка в историята с най-много титли от турнири на Големия шлем и най-успешната жена в тениса за последните 20 години.

Печелила е след емболия на белите дробове, тромбоза, депресия или контузия. Печелила е титла, докато е бременна в третия месец, а после и година след раждането на дъщеря си. Твърди, че в името на дъщеря си се застъпва за потърпевшите при всяко нарушение на човешките права и на правата на жените - за да не си мисли тя един ден, че майка й е била свидетел на нещо нередно и просто е премълчала.