Запознайте се с София Жирау - първият модел със синдром на Даун на Victoria's Secret

София Жирау влезе в историята, като стана първият модел със синдрома на Даун, който позира за Victoria’s Secret.

С новината се похвали и самата София, като обяви пред феновете си, че участва в новата кампания Love Cloud на американската марка за бельо, която рекламира колекцията от ежедневно бельо.

View post on Instagram
 

Кариерата на 25-годишна пуерториканска манекенка и активистка тръгва нагоре от момента, в който прави своя дебют на модния подиум на Седмицата на модата в Ню Йорк през февруари 2020 г. Оттогава младата дама буди все по-голям интерес към себе си от страна на модната индустрия.

View post on Instagram
 

Victoria’s Secret стартира поредица от инициативи през последните няколко години, опитвайки се по този начин да си върне доверието на фона на намаляващите продажби и предишните обвинения за сексуален тормоз над моделите.

View post on Instagram
 

Сред последните ходове на компанията са първит сутиен за жени, претърпели мастектомия, различни цветове бельо за различни тонове на кожата. А след критики, че във фирмата липсва полово разнообразие, тя дори нае и транссексуален модел в лицето на Валентина Сампайо.

View post on Instagram
 

Отскоро, освен модел със синдрома на Даун, в компанията работят и plus size модели на бельо.

Новата колекция Love Cloud на Victoria’s Secret е на пазара от понеделник, като идеята е да представи на клиентките си максимално удобно и комфортно бельо за ежедневието.

Четете още: Тя е Ели – първият модел със синдром на Даун, украсил корицата на Vogue