Автор
Весела Георгиева

Част от българите, спасени от ферибота в Гърция, се прибраха

Една част от сънародниците ни, спасени от пожара на ферибота край Гърция, се прибраха в България тази вечер, предаде Би Ти Ви.

30 от българските шофьори, които са били на ферибота, пресякоха границата малко преди 19:00 ч., а от българска страна ги чакаше автобус, който да ги откара до Петрич.

Транспортът от Гърция е бил осигурен от Камарата на превозвачите, а Министерството на транспорта и съобщенията на България координира всички действия по прибиране на спасените български граждани.

View post on Instagram
 

Междувременно, Министерството на външните работи съобщи по-рано, че съдейства на българските граждани, евакуирани след пожара на ферибота в Йонийско море, да отпътуват от остров Корфу.

Българите ще пристигнат тази вечер в Игуменица, откъдето ще заминат с автобус за България. Част от сънародниците ни ще бъдат извозени до Италия, както те сами са пожелали.

View post on Instagram
 

По информация на българския консул в Солун, който от вчера е на остров Корфу, за да окаже съдействие на място, двамата българи, настанени в болнично заведение, са в добро състояние, посочиха още от министерството. Единият вече е напуснал болницата, а другият, който бе интубиран, е стабилизиран и без опасност за живота.

По официална информация, получена от гръцките власти, седем български граждани продължават да са в неизвестност след инцидента. Българското посолство в Атина и генералното ни консулство в Солун са в постоянен контакт с компетентните местни институции, като оказват пълно съдействие, пише "Стандарт".