Чарлз ще бъде принуден да даде трона на Уилям. Забъркан е арабски шейх, а скандалът е голям

Принц Чарлз попадна в центъра на голям международен скандал, предава OK Magazine. А това може да стане причина прекият наследник на трона да отстъпи мястото си на най-високопоставения пост в кралство Великобритания на своя първороден син - принц Уилям.

Повод за резила, който хвърля петно върху името му, е неговата благотворителна фондация, обвинена в злоупотреба с власт. Вече е образувано дело по закона за злоупотреби, свързани с държавни награди.

Според твърденията лидерите на фонда са помогнали на техния благодетел, саудитски милиардер, да получи Ордена на Британската империя. Решението за разследване дойде след оценка на докладите през септември 2021 г., че фондацията на принц Чарлз е предложила да помогне на саудитски гражданин да получи награда, а по-късно - и британско гражданство.

В отговор на скандала кралският експерт Ричард Идън направи гръмко публично изявление в социалните мрежи. Той публикува в туит интервюто на принцеса Даяна с Мартин Башир, по време на което лейди Спенсър предполага, че принц Уилям в крайна сметка ще стане крал вместо принц Чарлз.

„Чудя се дали нейното предсказание ще се окаже вярно?“, попита Идън, на което в коментарите получи отговор: „Лош тон, Ричард – намекваш ли, че животът на принц Чарлз ще бъде прекъснат?

„Не, разбира се, че не. Предполагам, че принц Чарлз може да абдикира в полза на Уилям. Мисля, че това би било в най-добрия дългосрочен интерес на монархията“, отвръща Идън.

Припомняме, че тази година Елизабет II празнува платинената годишнина от управлението си и вече даде да се разбере, че вижда най-големия си син, принц Чарлз, като свой наследник, а съпругата му Камила Паркър-Боулс е „благословена“ за бъдещата ролята на кралица съпруга. Но след този нов скандал за кралското семейство, нищо не се знае.

Четете още: Кралица Елизабет II е с ковид, стана ясно с колко дози е ваксинирана