Автор
Кристина Кирова

Константин Белчев: Българската жена е велико създание и трябва да бъде обичана

Днес имам удоволствието да си поговоря с Константин Белчев - блестящ и необикновен български артист, който успява да спечели публиката с лекота, благодарение на чистата си любов към музиката и харизматичното си присъствие на сцената. Той е син на забележителните Михаил и Кристина Белчеви, от които е наследил обичта към изкуството и върви успешно по стъпките им. А какво сподели специално за читателите на Woman.bg за живота, днешната действителност на музикалната сцена и любовта, вижте в следващите редове:

- Константин Белчев – името ти е синоним за красива музика, истински, вълнуващи душата на всеки човек текстове и аристократичен чар. Какво е небходимо да притежаваш, за да бъдеш отличаващ се артист в България?

- Винаги са ми казвали, че се отличавам, надявам се с добро и за добро. Сигурно така съм се родил, а и средата, в която съм израснал беше цветна и артистична, предпоставка за различно светоусещане!

- Ти си син на неповторимите Михаил и Кристина Белчеви. Трудно ли е да носиш толкова голяма отговорност, за да бъдеш винаги на ниво и кога за пръв път усети, че ще последваш примера им и ще посветиш живота си на музиката и сцената?

- За мен са неповторими, защото са моите мама и татко. Те са нормални и никога не са се възприемали като извънземни, което често се среща при така наречените звезди. Никога не са се намесвали в моите интереси, но когато хванах китарата усетих колко са го чакали. Не знам дали това е най - добрият път, но знам, че води към храма на изкуството. А дали ще стигна до него - бъдещето ще покаже!

- Какво ти предстои в професионален план и кое е най-голямото ти вдъхновение?

- Имам няколко покани да реализирам големи концерти на популярни автори и изпълнители. Явно са забелязали необходимите качества, защото усещам доверие, а това се воюва. За мен уважението към авторите и защитата на техните права са на първо място. Имам и няколко песни, които чакат да ги запиша. Времето за този бизнес е трудно, но сме длъжни да го победим.

- Би ли променил нещо в днешната действителност на българската музикална сцена и какво би било то?

- Бих променил цялата държава, но когато му дойде времето и ми дадете възможност. (Смее се)

- В последно време много от нас сякаш преосмислиха приоритетите си. Това случи ли се и при теб, предприе ли промени в живота си и отрази ли се тази ситуация на погледа ти върху музиката?

- Много често ми се случва да мисля за това, но всеки се ражда белязан за нещо. Ако измениш на това, за което си роден никога няма да си щастлив. Може да станеш много богат, но татко го е написал “Не всичко е пари, приятелю”.

- Да завършим с любов, защото тази тема заема основно място в песните ти. С какви думи би определил българската жена и кой е най-ценният съвет, който си получил от родителите си по отношение на любовта?

- Българските жени? Труден въпрос! Все казват, че българката е красива, но напоследък младите момичета в стремежа си да бъдат неотразими се тунинговат потресаващо.
А за любовта мога да кажа, че е смисълът на живота за моите родители. А татко ме е научил, че жената е велико създание и трябва да бъде обичана! Като бях малък първото, на което ме научи е да отстъпвам мястото си в трамвай на дамите, независимо от възрастта им! Може да изглеждам старомоден, като ценности, но ги имам!
Нека да завършим с любов, защото е време за любов!