Автор
Ева Григорова

Ще настръхнете: Семейство Симпсън предрекли и войната в Украйна?

Анимационният филм “Семейство Симпсън” често влиза в заглавията на световните медии с различни предсказания за важни събития със световно значение.

Това се случи за пореден път с войната в Украйна, която започна на 24.02.2022 г. Наблюдателни фенове на сериала забелязаха, че намек за такова развитие в Украйна е бил направен в епизод от 1998 г. В него Хоумър Симспън изстрелва погрешка оръдие в руски води по време на военно учение, а това кара Съветският съюз да разположи свои войски и танкове, за да може отново да постави основите на Берлинската стена.

Пророчеството бе потвърдено и от един от създателите на “Семейство Симпсън” Ал Джийн, който написа в свой туит: “Много ми е тъжно да кажа, че това не беше трудно за предсказване”.

“Ужасно е да го казвам, но аз съм роден през 1961 г., така че 30 години от живота ми са преминали с призрака на Съветския съюз”, допълни Джийн в свое интервю за Hollywood Reporter. “Така че за съжаление за мен това е по-скоро норма, отколкото предсказание. Просто се досетихме, че нещата ще се влошат”, допълни аниматорът.

View post on Instagram
 


“Историческата агресия никога не си тръгва и за това трябва да бъдем изключително бдителни. През 1998 г., когато този епизод беше пуснат, отношенията между Америка и Русия бяха в зенита си. Оттогава насам Путин доказа на почти всички, че той е лош човек и че предстои да се случат лоши неща”, разкри още американецът.