Автор
Цвета Герчева

Умението да живееш вкусно - за голямата наслада от малките похапвания

В разгара на март сме и това най-простичко казано означава, че пролетта идва, природата се събужда за нов живот, а пред нас има само една дилема - когато се погледнем сутрин в огледалото, да преценим сами дали искаме да виждаме отсреща усмивка и кураж, или ще се задоволим с нещо по-посредствено.

За мен отговорът е лесен - като една вечно влюбена в хубавия живот персона, съм много взискателна към образа в огледалото. Държа там да виждам едно силно, вярващо в себе си момиче, което за нищо на света не е готово да направи компромис нито с начина си на живот, нито с качеството на храната, нито с малките решения, които му се налага да взима всеки ден. Защото, съгласете се, ако даже веднъж направим малка отстъпка от принципите си, това може да се повтори. А повтори ли се, може да се превърне в навик. А аз по навик съм доволно от живота си момиче и нямам никакво намерение да променям това. И поради тази причина имам своя собствена философия за малките решения, която следвам.

Ето, ще ви дам пример. За да онагледим "казуса", да си представим, че е 7 сутринта. Правя си кафе и трябва да взема решение дали имам време да хапна нещо набързо, или да се изстрелям директно към офиса. И тук винаги си казвам - направиш ли веднъж компромис, ще се превърне в навик.

И никога не отстъпвам и крачка назад от качествения живот. Правя си бърза закуска с яйца на очи, върху филийка препечен хляб и слайс моцарела Arla. Да избера хубави продукти, с които да е зареден хладилника ми вкъщи, винаги е било част от приоритети ми. И не защото съм перфектната домакиня. Просто вярвам, че качеството трябва да бъде търсено във всичко.

От това да имаш опаковка хубаво хаварти за всеки случай, ако ти дойдат гости например (препоръчвам ви хавартито на Arla - много е добро), до това да можеш да вземеш важно, но и тежко решение в живота си. Например рокля ли да си купя, или билети до Рим?

Ей, шегувах се за “важното” решение, но пък да избираш между скъпа рокля и уикенд в Рим си е дилема. Вие кое бихте избрали? Ще ви подскажа - вземете и двете. Никога не съм харесвала подобен род дилеми в живота. Да избираш между едно удоволствие и друго удоволствие. То е все едно да се чудиш дали да излезеш да обядваш в парка до офиса с приятел и да си вземеш предварително приготвения обяд, или да седнеш да хапваш в скъп ресторант сама. Не обичам този ребус. Вярвам, че във всичко може да има стил и вкус.

Например, аз често решавам да си взема обяд от вкъщи. Правя страхотна салата в буркан. Трябва да я опитате. Адски е вкусна и можете да импровизирате - сложете малко крем сирене, няколко слайса моцарела, накъсана на парченца, защото са натурални и имат страхотен млечен вкус), добавете няколко листа спанак, малко ядки, сушени плодове... импровизирайте с удоволствията в тази салата в буркан. Сигурна съм, че ще ви се получи страхотно.

Аз залагам на селекцията жълти сирена Arla, защото са произведени от 100% натурални съставки, без консерванти и допълнителни стабилизатори. Могат да превърнат всяка закуска, обяд или вечеря в неземно удоволствие. Ще имате налице вкусна храна, богата на енергия и минерали и същевременно лека и засищаща.

Имате среща с приятелка - пригответе 2 салати и се насладете на пролетта заедно. Няма нищо по-ценно от времето, прекарано с любим човек.

Ако пък някой път в тоя живот сте в дилема като жена дали да си сложите хубава дреха, парфюм и червило, или да направите кюфтета, таратор и 3 салати за вечеря - да знаете едно от мен - всичко е въпрос на презентация.

Бъдете в най-страхотния си вид за мъжа до вас, поднесете му един чийзборд с малко жълти сирена, подберете гауда, моцарела и чедър. (Можете да се доверите на Arla за тази селекция - изпитан вкус, удобно нарязани слайсове, доказано качество от датски производители). Декорирайте с нещо свежо и зелено - може даже да е ябълка, сладко от малки смокини, които още не са узрели, парченца краставичка, поръсени с лимон и сол, или просто няколко стръка целина.

Изобщо - ако в живота пред вас стои казусът дали да живеете качествено, или да предпочетете нещо по-лесно, от мен да знаете - вие избор нямате. Защото нищо друго, освен трудния път на по-добрите решения, няма да ви направи щастливи.

Животът понякога е като хубав сандвич и не бива да го подценявате - рецептата е важна.

Изберете пресен, хрупкав хляб. Сложете няколко парчета хаварти. Поръсете с шепа дребни маслини, без костилки, подберете няколко свежи листа маруля.

Намажете с пухкаво крем сирене (Arla са тотален хит в моя списък, когато говорим за крем сирене) и не забравяйте - важно е да успеете да се насладите на храната. И на живота. И на избора си. Стига да осъзнавате, че сте избрали качеството. Това е важното.

(в материала има продуктово позициониране)