Автор
Люблена Папазова

Галена стана Жената-котка заради любим дизайнер

Галена и Кари от „Сървайвър“ бяха най-нетърпеливите почитателки на дизайнера и създател на модния лейбъл BEYOND - Борче Ристовски, който откри своята първа самостоятелна изложба. Попфолк иконата работи с Ристовски от години и появата й на изисканото събитие не бе изненада. Певицата бе изцяло в черни кожени дрехи като „Жената котка“, за да бъде в унисон с картините на Борче „Батман“.

View post on Instagram
 

От тях има в дома си и Александра Петканова. Атлетката Карин Околие, която все по-уверено се доближава до финала на „Сървайвър“ не скри възхищението си от работата на Борче, която тя следи отдавна.

Освен че има негови картини, Кари харесва и чантите и обувките, върху които Борче слага своя отпечатък. Всички те могат да бъдат видени в ресторант ЕСТЕ в София.

Изложбата е организирана от Art Agency с куратор международния арт дилър Стефан Стоянов, с подкрепата на Кремена Домусчиева и ще бъде отворена за публика до 30 март 2022 г.

Стефан Стоянов, Кремена Домусчиева, посланичката на Грузия Тамара Лилуашвили, Борче Ристовски и златната гимнастичка Мая Пауновска

Ако следите българската модна сцена, то името на Борче Ристовски Ви е добре познато. Това, което вероятно не познавате, е начина по който той релаксира, както сам казва, след работата си в ателието на марката.

Оказва се, отново творчески, разликата е в изразните средства. Както в модата, така и в картините и скулптурите си, Борче разчита на уникалния си усет към детайла и свръхчовешкото търпение за часове ръчен труд.

Без умора Борче продължава сериозно да провокира като слага своя поп арт отпечатък и върху произведения на модни гиганти като Hermès, Louis Vuitton, Saint Laurent, Shanel, Nike.