Автор
Цвета Герчева

Глава стар лук, една история и кутийка Arla - никога не е късно да мечтаеш!

След броени часове настъпва Април. И това означава само едно ПРОЛЕТ. А знам добре, всеки има в живота си по един топъл спомен от някоя уханна пролет с аромат на току що цъфнали праскови, селски двор, планина и много минзухари, дъх на изгоряла трева, стояла цяла зима под дебелия сняг и усетила първите лъчи на слънцето през април и емоцията от първия букет с кокичета и иглики...

Знам, че и ти, когато четеш тези редове, усещаш с ноздрите си онези нюанси на пролетта от детство, на сандвичите направени набързо, с накриво отрязан топъл хляб от фурната, крем сирене и краставичка и сигурно си спомняш за онзи таен протест, който аз лично не забравям и до днес и който звучеше горе долу така: "Хей, оставете ме да си ходя с късия ръкав, пуловера и якето ги прибираме за догодина".

Обичам я тази пролет. Затова и в колата си винаги нося лозарска ножица (една от най-добрите ми покупки за миналата година). Видя ли цъфнал край пътя люляк, а в Сандански вече има много такива - спирам и откъсвам мъничко.

И най-хубавото на пролетта, сякаш и досега, е усещането за презареждане, за свежест, за магията на новите емоции, които усещаш със стомаха си, че аха, аха да те залеят и вече ще си нова, различна, щастлива и сякаш мъничко по-осъзната и обичана. Защото знаем, любовта е вътрешно светоусещане и хич не зависи от външния свят. И тя винаги е била в малките неща. В най-най-малките. И даже глава стар лук може да бъде причина да покажеш любов.

Не ми вярвате, нали? Е, имам история за вас.

С любимия мъж, често си говорим за това как един ден ще имаме собствена леха с лук пред въображаемата ни къща в планината. Аз ще ставам рано, ще бера малко пера лук и после ще му правя закуска. Вижте, знам, че ви звучи странно, но ние много се смеем на тая история. И така, преди месец, се оказа, че съм забравила глава лук и две главички чесън в пазарската торбичка, те съвсем са омекнали и са покълнали и не стават за нищо.

И тогава си казах - дай да направя една импровизирана леха на перваза. Като бяхме малки, баба ми често слагаше глави стар лук в някоя спукана тенджера на прозореца и след седмица от тях излизаха свежи зелени пера. Спомних си този трик и тази пролет съм горд собственик на леха с лук и чесън на перваза. Чесънът е посаден в керамични стойки за варени яйца, лукът в стара захарница със счупено капаче.

И наистина се забавляваме страшно с лехата. И има усмивки и топлина. И зелени пера лук за сандвичи. Но не си мислете, че сме открили топлата вода. От Arla тази пролет направо ни изненадаха с новото им предложение - натурално крем сирене Arla с див лук. Да ви кажа, много го харесах, веднага щом го видях на рафта в магазина. Казах си - леле, ще е супер с няколко свежи пера лук от "лехата" на перваза.

Сандвичите с крем сирене винаги са добра идея, а аз ги направих с печен хляб с кестени (много е хубав), малко Arla с див лук, няколко свежи пера и една усмивка.

Усмивката е за лехата с лук пред въображаемата къща в планината. И за да ви накарам да повярвате, че глава стар лук може да бъде израз на любов, ще ви кажа, че важното е просто зад нея да има история. Истинска история.

А ако се чудите как да зарадвате любимите си хора със свежи рецепти за пролетна закуска и в случай, че имате мъж, който не мечтае за леха с лук (не всички мъже имат такива мераци, слава Богу), ви съветвам да потърсите малко Arla вдъхновение в нашия блог "В търсене на вкусната храна". Имат най-уникалните рецепти за похапване. Заклет фен съм на спаначената палачинка с крем сирене - толкова е цветна и свежа.

Дайте воля на въображението си, вземете няколко кутийки Arla за всеки случай в хладилника и ако се чудите какво да обядвате утре в офиса - имам идея за вас. Сложете в чантата си кутийка Arla, вземете пакетче от любимите си крекери, идете до парка, харесайте си най-уханно цъфналото дърво, поседнете под него и хапнете на тревата. Изпитана рецепта против стрес. И помага да усетите онзи аромат на пролет, който събужда желанието ни да живеем по-добре. Още днес.

(в материала има продуктово позициониране)