Автор
Христина Кирилова

Ема Уотсън: Красотата не е в дългата коса и перфектните зъби, тя е онова, което изпитваме отвътре

Днес актрисата Ема Уотсън, която цял свят заобича в ролята ѝ на остроумната магьосница Хърмаяни Грейнджър от поредицата за Хари Потър, днес навършва 32 години. И по случай празника на това очарователно пораснало момиче, ще ви споделим някои любопитни факти от живота ѝ:

Ема е в града на любовта - Париж, но семейството й се мести в Англия, когато тя е на 5 г. Мечтае да бъде актриса още от тогава. И звездният ѝ миг никак не се бави. Тя става известна в цял свят още с първата си роля и се превръща в идол на подрастващите момичета, след като влиза в образа на Хърмаяни в "Хари Потър и философският камък".

View post on Instagram
 

Филмите за малкия магьосник са първият ѝ досег с киноиндустрията, но ето че тя става звезда мигновено. Любопитен факт е, че въпреки заетостта ѝ покрай снимачния процес, тя остава пълна отличничка в училище. Каквато е и героинята ѝ в поредицата.

View post on Instagram
 

Ема споделя, че Даниел Радклиф (Хари Потър) и Рупърт Гринт (Рон Уизли) са ѝ като братя и до ден днешен. И също така много харесва Хърмаяни, защото винаги има собствено мнение и не я е страх да го защитава. Признава обаче, че понякога героинята ѝ може да е досадна и обича да се налага.

След края на поредицата за „Хари Потър“ поканите за роли буквално заваляват. Участва в цял куп успешни продукции: „Моята седмица с Мерилин“ (2011), „Предимствата да бъдеш аутсайдер“(2012), „Това е краят“ (2013), „Блясък“ (2013), „Ной“ (2014), „Колонията“ (2015), „Регресия“ (2015), „Кръгът“ (2017), „Звярът и красавицата“ (2017). Преди "Красавицата и звяра" обаче Ема отказва да изиграе ролята на Пепеляшка.

Днес състоянието на Ема Уотсън надхвърля впечатляващата сума от 40 млн. долара. А с какво се занимава в свободното си време?

Сред любимите ѝ хобита е писането на дневници. По думите ѝ вече има около 30. Пише всяка вечер, преди да заспи. За себе си казва, че прощава лесно, но не търпи несправедливостта, а относно родния ѝ език, френския, казва че го владее, но далеч не толкова добре, колкото в ранното си детство.

И за финал ще ви споделим няколко мъдри цитата от днешната ни звездна рожденичка:

"Колкото повече говоря за феминизма, толкова повече осъзнавам, че борбата за правата на жените прекалено често се превръща в синоним на омразата към мъжете. Знам едно със сигурност – това трябва да спре."

"Реалността е такава, че ако не направим нищо, ще ни отнеме 75 години, а аз ще съм почти на 100, преди жените да могат да очакват да получават същите пари за същата работа като мъжете."

"Зъбите ми не са перфектни. Не съм слаба като вейка. Искам да бъда човекът, който се чувства страхотно в своето тяло."

"Ако трябваше да бъда принцеса, щях да бъда принцеса войн."

"Не искам страхът от провала да ме спре да правя онова, което наистина искам."

"Красотата не се крие в дългата коса, кльощавите крака, тъмната кожа или перфектните зъби. Вярвайте ми… красотата е онова, което изпитваме отвътре."

Четете още: Ще се шокирате: Идрис Елба разкри кои парчета са били хит на сватбата на Меган и Хари!