Автор
Ева Григорова

Да, това е указ за менопаузата. И Род Стюарт го подкрепи!

Съпругата на Род Стюарт Пени Ланкастър неведнъж е говорила за менопаузата и за нуждата от по-добро разбиране на този период от живота на всяка жена.

Самият музикант също не се притеснява да застане зад своята половинка и да изрази подкрепата си.

View post on Instagram
 

Последният проект на Пени е указ за менопаузата, с който тя цели да подпомогне англичанките, които се срещат с проблемите на климактериума. Указът на Ланкастър има четири основни цели: да обучи хората по темите свързани с менопаузата, да разбие табутата около тази тема, да подпомогне дамите като осигури най-добрите лекарства, от които се нуждаят и да направи медикаментите достъпни.

Пени дори сподели стори на съпруга си Род Стюарт, на който той държи брой на в. The Daily Mail, на чиято заглавна страница е именно кампанията за менопаузата. “Род ме подкрепя” - напися тя към поста.

View post on Instagram
 


Ланкастър не се притеснява да говори за ефектите, които е имала менопаузата върху нея самата и върху брака ѝ с популярния рок музикант.

“В началото менопаузата буквално ми изкара акъла. Помислих си: “Това е краят. Никога повече няма да бъда секси, никога повече няма да бъда толкова снизходителна и прощаваща. Трябва да кажа чао на старата Пени и здравей на новата. Усещах, че всичко около мен се затваря” - сподели тя в интервю за HELLO!

View post on Instagram
 


“Разговарях с лекар, който ми даде антидепресанти, които пооправиха нещата, но въпреки че някои от симптомите на менопаузата могат да бъдат объркани с депресия, това не беше правилното лечение за моето състояние. След това се обърнах към друг специалист и започнах да взимам Хормонална заместителна терапия (ХЗТ). Тя беше жена и много добре разбираше през какво преминавам.” - допълни още Пени.
“Сега след като съм на ХЗТ чувствам, че съм на прага на нов старт.” - сподели съпругата на Род Стюарт.