Автор
Ива Петрова

Ангелите пазители – реални ли са или измишльотина?

Според много апологети ангелите пазители са винаги с нас и ни помагат в трудни моменти от живота. Ангелите ни спасяват от катастрофи, депресии и беди. Как обаче да разпознаем сигналите на ангелите пазители? Как да поискаме помощ и как да се молим на своя ангел?

Първото споменаване на ангелите пазители се появява не в Библията, а сред хората през III-IV век. Тогава се появява и поверието, че всеки човек си има определен пазач, който му помага в живота. По-късно във всички религии се появяват препратки към ангели, защитаващи човека.

Какво всеки трябва да знае за ангелите?

1. Самите ангели пазители ни избират. Ангелите пазители са наши лични настойници и пазители. Самите ангели ни избират при раждането според красотата на душата ни. Те са с нас от раждането ни и ни обичат като децата си.

2. Ангелите пазители са извън религиите. Независимо от религията и вярата му, на всеки човек е изпратен ангел пазител. Дори атеистите получават своя пазител за цял живот, който внимателно ще ги пази.

3. Ангелите пазители чуват молбите и действат. Ангелите отговарят на нашите молби и се опитват да помогнат. Но те не винаги помагат, ако изпълнението на молбата ни може да има лош ефект върху живота ни. Ангелите се опитват да направят живота ни по-добър и по-щастлив, дори, когато не искаме това специално.

4. Човек може да има няколко ангела пазители. На някои са дадени повече от един ангел. Понякога ангелите се появяват по-късно в живота на човека в зависимост от житейските му цели, планове, задачи и мечти. Всеки ангел изпълнява своя собствена роля и е отговорен за конкретна част от живота на човека, за която отговаря.

5. Ангелите пазители ни познават най-добре. Ангелите усещат нашите емоции и изпитват болката ни паралелно с нас. Ангелите виждат нашите светли и тъмни мисли и следователно ни познават отвътре и отвън. Ние можем да скрием своите мисли от другите хора, но не и от тях. Ангелите разбират, че хората грешат, но приемат нашата слабост и ни дават възможност да я поправим. Подсказват как да намерим своя път към щастието и благополучието.

6. Ангелите пазители са винаги с нас. В най-отговорните и опасни моменти те се грижат максимално за нас. След смъртта ангелите не ни напускат, а пренасят душата ни във вечността.

7. Ангели пазители са винаги зад гърба ни. Общоприето е, че ангелът пазител е зад дясното рамо, а зад лявото е дяволът. Но не е нужно да плюете отляво – не разваляйте отношенията си със злите духове. Също така два ангела могат да стоят зад двете рамена, ако имате късмета да имате няколко.

8. Ангелите пазители обичат положителното. Защо? Защото ангелите са направени от радост, смях и щастие. Можете да се молите на ангел или да привлечете вниманието му със смях и позитивни мисли и поведение. Ето защо позитивните и оптимистично настроени хора имат много повече късмет. Молитва, отправена към ангел пазител, те я чуват перфектно. Можете да се молите на ангела и да го призовавате да ви помогне в трудни моменти от живота.

Молитвата към ангел може да е следната: „Пратеник на Бог и мой защитник, помогни на слугата на Бога (име), чуй моите молби и ме спаси от житейските трудности. Аз, слуга Божий, цял живот съм се покланял на Господа, молил съм се на него и на Божията майка. Сега се обръщам към тях и към теб, който беше изпратен да ме защитиш. Бъдете винаги до мен и ми помагайте в трудни моменти. Амин". А може и със свои думи.

Много важно е да знаете какви знаци може да получите от своите ангели пазители. Те ги дават, но техните мъдри решения и предупреждения трябва да бъдат чути. Техните знаци се проявяват чрез физически усещания и чрез събития. Ето на какви знаци си струва да обръщаме внимание:

• Духовен и емоционален подем • Настръхване • Пророчески и предупредителни сънища • Транспортни закъснения и временни забавяния • Малки предупредителни проблеми • Внезапни болки и здравословни проблеми • Повтарящи се признаци и събития • Домашните любимци или птиците се държат странно • Падащи през цялото време вещи • Съвети от ангели през думите на други хора • Предчувствия.

Само не казвайте по-късно, че ангелите не са ви предупредили. Опитайте се да разпознаете знаците, които ангелът ви дава и да разберете тяхното значение. Не пренебрегвайте своите усещания и чувства.

Често ангелите пазители са представени като малки херувимчета, но в действителност те са огромни ангели с големи и мощни крила. Това са сурови и силни воини, които ни пазят.