Автор
Весела Георгиева

Гледахме 'Слуга на народа'. Ето какъв актьор е президентът Зеленски

Сериалът "Слуга на народа" ни разказва с елементите на комедията историята на скромния гимназиален учител по история Василий Холобородко. По стечение на обстоятелствата Василий става популярен в YouTube. Толкова популярен, че успява да спечели дори президентските избори!

Хората събират средства за таксите, необходими за регистрирането на Василий като кандидат. И за изненада на всички той печели! И така - учителят вече е президент.

View post on Instagram
 

„Слуга на народа“ проследява новия живот, който Василий трябва да води, решенията, които се налага да взема и промените, които иска да направи - за доброто на държавата.

Той не иска да се променя, иска да промени системата. Иска да живее в апартамента си с родителите си, да взема пари назаем от приятелите си и да ходи на работа с колелото си; само че вече не е учител по история в гимназията, а най-могъщият човек в страната.

Ще успее ли да се пребори с корупцията, със силната партийна машина, чието лице е премиерът на страната?

View post on Instagram
 

Василий е малко наивен, малко обикновен, малко разсеян... А семейството му все иска да се облагодетелства от поста му.

Сериалът „Слуга на народа“ се снима в Киев на различни места - от дворовете на 9-етажни сгради, през търговски центрове и завършва с Изложбата на икономическите постижения и бившата резиденция на Янукович - Межигиря. Понякога мястото се сменя по три или четири пъти на ден.

View post on Instagram
 

За ролята на министър-председателя на кастинг са се явили повече от двадесет актьори.

Главно действащо е именно президентът Зеленски - в ролята на учителя-президент! Също като героя си, Зеленски обича да кара велосипед.

View post on Instagram
 

Любопитен е фактът, че по време на снимките в една зъболекарска клиника в Лукяновка, истински пациенти започват да протестират - че не ги допускат до кабинетите. Ситуацията е овладяна от Володимир Зеленски, който за да разреши конфликта, започва да се снима с хората и да им дава автографи (на някои дори в паспортите им!).

Поредицата е заснета от студио "Квартал-95", сред съоснователите на което е и самият Зеленски. Първото излъчване на сериала по канал "1+1" го превръща в абсолютен лидер в украинския телевизионен рейтинг.

През 2016 г. излиза игралният филм „Слуга на народа 2“.

По-рано руският външен министър Сергей Лавров посъветва Зеленски да прегледа отново епизодите на телевизионната продукция и да си припомни лозунгите, с които е дошъл на власт през 2019 г., предава БТА.

Лавров отбеляза, че Зеленски се е явил на изборите в образа на героя си Холобородко с "прогресивни принципи, с призиви за освобождаване на хората от олигарсите, за зачитане на правата на руснаците и други национални малцинства и най-важното - за постигане на мир в Донбас".

Форматът е реализиран в други страни по света. Вторият сезон на комедийната поредица "От любов до импийчмънт“ излиза в края на 2017 година, а през 2019 г. е представен и третият сезон на култовата телевизионна продукция – "Избор“.

"Слуга на народа" печели наградата "Голд Реми" за "Телевизионна комедия" на WorldFest 2016 в Хюстън. На Световния медиен фестивал в Хамбург продукцията е отличена със Сребърна награда, а на Международните награди за драма в Сеул през 2016 година стига до финала.