Искате да го манипулирате? Тези 5 техники работят безотказно

Някои жени са родени манипулатори, било то поради наследствени черти, или семейна среда. Такива дами виждат например как майка им общува с баща им и попиват същия модел на поведение от тях.

Други обаче се замислят над въпроса как да влияят на партньорите си в свой интерес едва в по-късен етап. При тях това често се дължи на факта, че не се чувстват комфортно от случващото се във връзката и решават най-сетне да променят нещата в своя полза.

Мъжете също са различни: някои приемат такова подчинение спрямо нежните си половинки изключително спокойно. Най-вероятно такъв мъж е имал много властна, авторитарна майка и е свикнал да се подчинява, това е полезно и удобно за него, самият той не иска други отношения, смятат психолозите.

Такива мъже обикновено не искат да поемат отговорност и животът „под чехъл“ напълно ги устройва. Други мъже изобщо не са съгласни да се подчиняват, за тях е много важно егото им да не страда. Ето защо е важно да взаимодействате компетентно с мъж, да познавате неговия тип личност, характер и да се запознаете поне с основата на мъжката психология.

Психологът Кристина Хабарова разказва пред WDay.ru за най-често срещаните ефективни методи за манипулация:

Първият е да премахнете императивния тон, да го промените на въпрос-заявка. Например: „Измий чиниите!“ заменете с „Би ли ти било лесно да измиеш чиниите днес?“. Не забравяйте, че когато целта ви е да го накарате да ви чуе, трябва да говорите с мъжа спокойно, уверено, ясно формулирайки мисълта си. Стигайки до крясъци и истерия, няма да постигнете нищо.

Истерията е признак на слабост, тя е инструмент, към който прибягвате, когато търпението е изчерпано, но това е прекомерна емоционална инвестиция, след която самите вие ще имате нужда от време, за да възстановите силите си. Няма смисъл да хабите нервите и енергията си, когато можете да направите всичко много по-лесно и спокойно.

Вторият магически инструмент е търсенето на алтернатива. Например вашият избраник ще прекара вечер в бар с приятели на чаша бира, а на вас това не ви харесва. Предложете му нещо друго, но само това, което той отдавна силно желае, така че алтернативата наистина да надделее във вашата посока.

Например, прекарайте уикенда в зимен център за отдих, където ще карате ски, сноуборд, ще пиете горещо кафе или шоколад по време на почивка, ще отидете на сауна и басейн вечер, след което ще седнете пред камината и ще гледате филм, продължаващ с вкусна вечеря с вино, след като се преместите в спалнята, където ще бъдете най-красивата, секси и желана жена.



Третият метод на женска манипулация е да го вдъхновите. Идеята е да му вдъхнете кураж да направи нещо полезно за себе си, което ще рефлектира върху качеството на икономическия статус и на двама ви. Ако той инвестира например в образование или развитие в дадена професионална област, добрите резултати бързо ще дойдат.

Четвърто: Не забравяйте, че трябва да демонстрирате слабост.
Забравете за фразите „аз сама“, „мога и сама“, докато разговаряте с партньора си. Не „прекъсвайте“ желанието на мъжа да се грижи за вас, така засилвате самочувствието му, мъжкото му его и заложеното му чувство на закрилник, който е намерил признание за способностите си от любимата жена.

Един мъж ще се почувства като герой до вас, истински силен мъж. Покажете на партньора си женската си безпомощност. Не забравяйте да похвалите любимия си. Мъжете обичат комплиментите много повече от жените, защото обикновено по-рядко ги получават. Тогава той ще се старае много повече да ви радва със способностите си.

Пето: Демонстрирайте интерес към него. Разберете как е минал денят му, вечер след работа му споделете, че ви е грижа за него, покажете интерес. Манипулирането на мъж от разстояние също не е трудно. Пишете за чувствата си, не пренебрегвайте възможностите на интернет, видео разговорите, споделяйте снимки и т.н. Флиртувайте в кореспонденция, забавлявайте се и се шегувайте, не кореспондирайте много официално, разнообразете комуникацията.

И един бонус за десерт – как да манипулирате мъж, когото сте срещнали скоро и сте се влюбили в него?

Не пренебрегвайте честия контакт очи в очи. Покажете своята значимост сред другите мъже: някой ви се обажда, някой ви пише. Демонстрирайте увереност. Усмихвайте се. Излъчвайте позитивна енергия. Наречете го с малкото му име, прекарайте време с него по някакъв екстремен начин. Повтаряйте жестовете му, адаптирайте се към движенията му, копирайте позата му, това подсъзнателно вдъхва доверие у обекта на вашия интерес.

Ако пък имате шанса да срещнете мъж в живота си, който е готов на всичко за вас, едва ли гореизброените техники ще са ви необходими! Ценете го... Не го губете!

Четете още: Ето как можете да накарате съдбата да донесе успех, любов и пари в живота ви