Автор
Ева Григорова

Истинско вдъхновение: Тя е без ръка и крак, но e активен спортист

24-годишната холандка Ения ван Егмонд, родена без лява ръка и ляв крак, е истинско вдъхновение заради несломимия си дух и жажда за живот. Въпреки недъга си младата жена активно се занимава със спорт, дори е състезател по сноуборд благодарение на протезите, които носи. Ения споделя, че постиженията си дължи най-много на семейството си, което неуморно я подкрепя.

View post on Instagram
 

Тя обожава да ходи в залата и да тренира, като има протези за крака за всякакъв вид активност - една за тичане, една за ходене и дори такава за носене на токчета. Ения толкова е свикнала с недъга си, че шеговито споделя: “Щеше да бъде скучно, ако бях нормална - с два крака и две ръце”.

“Това, че съм родена така, ми дава всъщност толкова много възможности - прави ме решителна и сякаш имам суперсила”, казва още холандката.

View post on Instagram
 

Родителите на момичето и до ден днешен не знаят каква е причината за недъга на дъщеря им. Предполага се, че Ения може да е имала близнак, който е умрял в утробата на майка й и по някакъв начин това е повлияло на развитието й.

View post on Instagram