Автор
Мария Здравкова

Достойната Алекс, която отказа розата на Виктор! Браво, момиче!

Най-накрая станахме свидетели на достойна постъпка в “Ергенът”. Александра, която беше фаворит на зрителите в борбата за сърцето на Виктор, отпадна от надпреварата. Но не защото той не я уважи с роза, напротив - тя беше първата, на която избра да даде. А защото тя я отказа. Отказа я, защото има достойнство и няма злоба в сърцето.

„През целия си живот съм си представяла един рицар до себе си. Един мъж, който винаги да е зад гърба ми, да го усещам като стомана. Затова и няма да приема твоята роза, но въпреки всичко, ти благодаря за всеки един момент, който ти ми даде тук! Никога не съм знаела колко е красива романтиката и ти благодаря за тези моменти и за всичко, което преживяхме. Защото всички моменти, които имам с теб, са в сърцето ми… Много ти благодаря! Благодаря ти за всички хубави моменти!“

По този начин Алекс деликатно обясни на Виктор причината да вземе това решение - неадекватната му реакция след случката, при която Виктория лисна чаша вода върху най-голямата си съперничка. Въпреки проявената агресия, не за първи път в шоуто между другото, Виктор връчи роза на инфлуенсърката и я остави в играта. Нещо, което Алекс не можа да приеме, и с право. Дори цялата случка да е режисирана, поне посланието й е добро - агресията и злобата не трябва да бъдат толерирани, още по-малко поощрявани и човек трябва да запази достойнството си и да си тръгне с високо вдигната глава. Както направи Алекс.

Тя направи и още едно добро - постъпката й със сигурност ще накара Виктор сериозно да преосмисли доста от нещата, случили се досега, най-вече поведението на Виктория и Дениз, чиито усти бълват змии и гущери от самото начало. Но какво ще стане, предстои да видим днес.


За другите две участнички, които побързаха да се зарадват, че остават в шоуто, няма много какво да се каже - зрителите имат достатъчно впечатления от грозния език и поведение и на двете. Техният светоглед и объркани ценности обаче им пречат дори да осъзнаят, че още снощи загубиха битката за сърцето на ергена.