Автор
Woman.bg

6 житейски урока, които научаваме твърде късно

“И в края на деня краката ти трябва да са мръсни, косата ти да е рошава, а очите ти да блестят.” Ето така трябва да се живее този живот, но способни ли сме на това? Можем ли да вървим по пътя си, да падаме и да се изправяме, научавайки истински важните житейски уроци. Някои ги усвояват по-лесно, други по-трудно, някои никога не ги научават. А времето ни на този свят не е много и не е хубаво да го губим. Ето няколко урока, които за съжаление някои от нас научават твърде късно.

1.Животът е един миг

Животът е прекалено кратък, за да бъдем нещастни. Ако не харесвате нещо в него, променете го веднага - работата си, ежедневието си, половинката…



2.Контактите са много важни

Едни от най-успешните хора обикновено са тези, които имат най-широк и разнообразен кръг от социални контакти. Не става дума за бегли познанства, а за сериозни взаимоотношения. Изграждането на стабилни връзки е важна част от правенето на бизнес.

3. Успехът започва от нас самите

Колкото и да сте самоуверени, нахъсани, амбициозни и отдадени, нещата няма да ви се получат, ако не се грижите за здравето си. Никога не забравяйте да отделите време за почивка, тренировки и други приятни дейности.

4. Не живейте само в социалните мрежи

Не ограничавайте живота си само в социалните мрежи. Ако стоите твърде дълго във Facebook, Twitter и Instagram, ще имате измамно чувство, че общувате много. Всъщност виртуалната комуникация не може да ви достави и една стотна от насладата от истинското общуване.

5. Успехът идва след време

Не че не е възможно да станем известни за ден, но по принцип успехът отнема време. Тайната се крие в упоритостта и малките победи, които извоюваме всеки ден.

6.Постоянните тревоги само ви пречат

Тревогите могат да са полезни, когато ви подтикват да предприемете действие и инициатива, за да преодолеете проблема. От друга страна, ако в ума ви постоянно се стрелкат мисли за най-лошите възможни сценарии и си представяте как би изглеждала ситуацията, ако бяхте взели друго решение, тревогите могат да се превърнат в сериозен проблем.