Автор
Мария Здравкова

Синът на Алена Щерк с първи думи след трагедията

Алена Шерк е подала жалба за тормоз срещу бившия си приятел Виктор Спига, който е заподозрян в убийството й. Това твърди синът на жертвата Кристиян Щерк в първото си интервю за българска медия, което той даде за в. “Телеграф”. По думите му в колата на майка му са открити петна кръв.

Ревност е основната версия, по която работят криминалистите, разследващи убийството на IT специалистката. Тя бе открита мъртва в неделя край Радомир.

Причина за смъртта на Алена Щерк е тежка черепно-мозъчна травма, причинена от нанесени множество удари по главата й, съобщиха от прокуратурата. Според специалисти жената е била убита по особено жесток начин.

По отношение на мотива за убийството на Щерк от прокуратурата подчертаха, че двамата със Спига са имали връзка, която са прекратили наскоро.

"Към момента доказателствата сочат, че по всяка вероятност извършител на престъплението е именно бившият приятел на Алена, тъй като е установено, че тялото й е превозено с личния й автомобил до местността, където е намерено. В автомобила е открита кръв. Установено е, че впоследствие автомобилът е управляван от Виктор. Индикация за вината му е, че впоследствие е напуснал страната", заявиха още от прокуратурата.
От Софийска градска прокуратура заявиха в ефира на „Здравей, България”, че до ведомството сигнали за домашно насилие от името на убитата Алена Щерк не са постъпвали. Все още обаче се проверява дали жалби не са писани до районни управления на МВР.

Жертвата се е занимавала професионално с латино танци и дори е била инструктор. В профила й във Фейсбук все още може да бъде видян плакат на предстоящо събитие, в което тя е щяла да вземе участие.

Поднасяме съболезнования на близките на жертвата и се надяваме справедливостта да възтържествува!