Автор
Веселина Петрова

Ирина Флорин: Няма нещо, което да съм си поставила за цел, което да не съм постигнала!

Певицата Ирина Флорин зарадва своите почитатели с нова песен и клип към нея. Попитахме я какво я е вдъхновило, какво я кара да се усмихва и какво лято я очаква.

Здравейте, Ирина. Преди броени дни зарадвахте своите почитатели с нова песен и клип. Разкажете ни малко повече за нея?

- Песента “Носталгия” ми е подарък за рождения ден от Георги Георгиев от “Остава”, с когото работим в последните 20 години. Двамата сме много близки приятели. Аранжиментът е на Щерион Пилидов, а текстът е на едно мое младо откритие - Десислава Софранова, с която работим по два проекта - тя направи два текста за моя нов албум - “Знак” и “Носталгия”. Режисьор на клипа е Васил Стефанов.

"Бягаме бързо, всеки в свой измислен свят
Гоним безкрая и не поглеждаме назад
Прах от мечти, останал без вик
Бавно изчезва под стъпките ни
Струва ли си да захвърлим всичко от преди?"

View post on Instagram
 

Доколко албумът е свързан с ваши лични преживявания?

- Текстът ни връща към романтиката, която напоследък ни убягва… А и на мен много ми допада.

Струва ли да захвърлим всичко “отпреди”, как се пее в песента?


- В песента идеята е, че не можем, а и не трябва да захвърляме нещата, които са били. Не можем да захвърлим емоциите си, преживяното, приятелството. те остават вътре в нас.

А на вас какво ви навява носталгия?

- Всичко, което в един момент започва да липсва в живота. Изпитвам носталгия по родителите си, които вече ги няма. От друга страна пък съм щастлива, че съм имала такива родители, че са ми дали този живот! Изпитвам носталгия по преживяното... По приятелства, които са се изгубили във времето.

Какво се случва с мечтите - успявате ли да ги реализирате?

- Няма нещо, което да съм си поставила като цел, което да не съм постигнала.

View post on Instagram
 

Преди време имахте една песен, която се превърна в известен смисъл във ваша визитна картичка. Тя се казваше “Цвят лилав”. Сега какъв е вашият цвят?

- Настроението ми в последно време е много розово, светлосиньо. Все оптимистични цветове.

Какво кара Ирина Флорин да се усмихва?

- О, много неща. Обикновени неща. Разходката в парка, птичките, които пеят, езерото… Всичко, което ми създава вътрешен комфорт. Хубавите думи, отношението също.

А какво лято ви очаква?

- Наситено. Не знам дори дали ще имам време за почивка. Сега довършвам новия албум. Освен „Носталгия“, в него почитателите ми ще могат да чуят още "По целувките", "Какво е любов", "Тъмнината в мен", "Среща". След това има един процес по неговото производство, пускането му на пазара. Вече знам датата, когато ще го представя - това ще се случи на 29 октомври в Sofia Live Club. Радвам се, че след дългата ваканция, предизвикана от пандемията, сега имаме възможност да работим и да правим нещата, които обичаме. И че мога да подаря тези красиви емоции, облечени в музика, на хората.

Може да слушате/гледате „Носталгия“ тук:
https://song.link/vvdbdcjqzqsvn