Автор
Мария Здравкова

Хладнокръвното дете, което се спаси в касапницата в САЩ, проговори

11-годишно момиче e оцеляло по чудо в касапницата в Тексас благодарение на хладнокръвието си. Детето се е сетило да се намаже с кръвта на свой мъртъв съученик, за да се скрие от стрелеца в училището "Роб" в Ювалди. Там преди броени дни Салвадор Рамос разстреля 19 малки деца и двама учители.

Мая Серило разказа пред Си Ен Ен, че заедно с приятелка са използвали мобилния телефон на мъртвия си учител, за да се обадят за помощ, докато 18-годишното момче е разстрелвало ученици и учители. Това е първият разказ на дете, присъствало на трагедията.

Детето, чиято коса е започнала да пада на кичури след масовото убийство, разказва как Рамос е установил визуален контакт с една от учителките, докато си пробивал път в класната стая. След това е казал "Лека нощ" и е застрелял учителката, преди да открие огън с полуавтоматичната си пушка по другия член на персонала и по много от съучениците на Мая. След това Рамос влязъл в друга класна стая, където ужасените деца крещели, докато той ги застрелвал, след което започнал да пуска силна, тъжна музика, разказва Мая.

Тя и неин приятел взели мобилния телефон на мъртвия си учител и бързо позвънили на 911. "Моля, елате... ние сме в беда", казали децата.

Мая, на която била оказана медицинска помощ за наранявания по главата и раменете, толкова се страхувала, че тийнейджърът стрелец ще се върне, че натопила ръцете си в кръвта на мъртвия си приятел и се намазала с нея, като лежала там с часове, докато дойде помощ.