Автор
Мария Здравкова

Изтанцувайте го този живот! Те го могат!

Който го може, го може. Може да го танцува този живот с неподражаема лекота и финес. Днешният материал е посветен на няколко вдъхновяващи личности, които не се свенят да се движат под звуците на музиката без значение от възрастта им.

Първата дама, която привлече вниманието ни, е актрисата Хелън Мирън. Тя събра погледите на кинофестивала в Кан с танца, който изпълни с колежката си Анди Макдауъл на червения килим. 76-годишната носителка на „Оскар“ блесна в сребърна рокля, а 64-годишната Макдауъл очарова публиката с дълга рокля в кафяво райе. Двете видимо се забавляваха и показаха, че най-важно е да запазим младия дух в себе си.

Голямата кинозвезда Клаудия Кардинале също бе във вихъра на танца. Тя присъства на откриването на улица, кръстена на нейно име, в близост до столицата Тунис.

"За мен е голяма чест, защото тук съм родена и съм прекарала детството си", каза 84-годишната италианка с тунизийски произход в началото на церемонията в нейна чест в родния Ла Гулет - пристанищен район в северното предградие на град Тунис.

Видимо възхитена, актрисата танцува под звуците на мелодии, изсвирени от традиционен оркестър, след което получи множество подаръци, включително портрети от местни художници.

Завидни танцови умения показа и принц Чарлз. Британският престолонаследник бе гост на чаено парти, част от честванията по случай платинения юбилей на кралица Елизабет Втора. 73-годишният принц буквално събра погледите на присъстващите, които изобщо не подозираха, че той ще се появи.