Автор
Веселина Петрова

Елизабет II пропуска днешните празненства, почувствала се зле?

Кралица Елизабет II няма да присъства на благодарствената служба днес, която е част от тържествата по случай 70-годишнината ѝ на престола. А причината е, че е почувствала "известен дискомфорт", съобщават от Бъкингамския дворец.

View post on Instagram
 


"Кралицата много се наслади на днешния парад за рождения си ден и на полетите, но изпита известен дискомфорт", заявяват от кралската администрация.

View post on Instagram
 

"Като взе предвид пътуването и активността, необходими за участие в утрешната национална благодарствена служба в катедралата "Сейнт Пол", Нейно Величество с голямо нежелание заключи, че няма да присъства", пише още в съобщението на Бъкингамския дворец.

Празникът започна вчера и ще продължи до 5 юни.

70 самолета от британската армия прелетяха над двореца за шест минути, включително и "Червените стрели" - акробатичният патрул на Кралските военновъздушни сили. Част от тях обагриха небето в цветовете на британското знаме, а останалите формираха числото 70.

Кралското семейство поздрави хилядите събрали се на площада по случай юбилея. Принц Хари и съпругата му Меган се присъединиха, за да гледат парада от стая в Бъкингамския дворец. Братът на Хари, принц Уилям и съпругата му Кейт, заедно с трите им деца, наблюдаваха парада от балкона на Бъкингамския дворец, заедно с Елизабет II.

96-годишната кралица е първият британски монарх, който достига 70 години управление. По-рано бе разпространен и юбилейният ѝ портрет. До този момент тя е имала общо три.