Автор
Woman.bg

СПАСЕТЕ КОЖАТА СИ - сега е моментът за безплатен преглед при дерматолог

Вече 7 поредни години La Roche-Posay провежда кампания за превенция на рака на кожата, организирайки безплатни скринингови прегледи на бенки и съмнителни кожни образувания при специалисти-дерматолози.

Инициативата под надслов “СПАСЕТЕ КОЖАТА СИ / SAVE YOUR SKIN” има за цел да подчертае важността на редовните профилактични прегледи при дерматолог, т.к. 99% случаите на кожен рак са лечими, ако бъдат открити навреме, както и да запознае всеки с начините, по които може сам да участва в превенцията на рака на кожата. La Roche-Posay вярва, че всички трябва да бъдем #Skinhealth активисти и затова препоръчва между прегледите при специалист, редовното проследяване на бенките (вашите и тези и на любимите хора около вас) по метода ABCDE.

Отговорното поведение, когато сме на открито също е от огромно значение.

Прилагането на всички тези препоръки може да спаси живот.

И тази година, през целия месец юни, дерматолозите от България партнират на La Roche-Posay и всеки желаещ може да получи експертна консултация със специалист, напълно безплатно, относно бенките, които го притесняват или други съмнителни образувания. Повече информация и графика на прегледите по градове може да намерите на: www.laroche-posay.bg.

Списъкът се обновява всяка седмица, така че може да го проверявате редовно в рамките на кампанията.

Методът ABCDE е разработен и препоръчван от самите дерматолози и обръща специално внимание на 5 характеристики на бенките, които трябва да се следят: асиметрия, граници, цвят, диаметър и еволюция.

Ако сте загрижени за любим човек, вгледайте се в неговите бенки!

Дерматолозите са категорични относно важността на редовните профилактични прегледи на бенките при специалист: “Клиничната оценка на бенките е важно да бъде направена от дерматолог с оглед ранното разпознаване на злокачествени такива. Ранно поставената диагноза води до навременно лечение и спасява живот. Бъдете отговорни!”

Д-р Наташа Цекова Трайкович, дерматолог и началник клиника по онкодерматология и дерматохирургия, УСБАЛ по онкология, София. Ракът на кожата е един от най-често срещаните видове рак.

По данни на СЗО всяка година в световен мащаб се диагностицират над 132 000 нови пациенти с меланом и над 1,2 милиона с немеланомен рак на кожата.

Предпазването от вредните слънчеви лъчи е ключово за запазването на кожата здрава и красива - доказано е, че 86% от меланомите и 90% от немеланомните ракови образувания са причинени от C1 - Internal use излагането на слънце. Добрата новина е, че има начини за превенция, а поставянето на диагноза е по-лесно, тъй като кожният рак е видим за окото.

Много висока защита от UVA и UVB лъчите и по-отговорни към планетата La Roche-Posay представя своето решение за защита от вредните лъчи в лицето на гамата Anthelios. Екологичният хидратиращ лосион Anthelios SPF 50+ е с формула с респект към морските обитатели, но в същото време без компромис към защитата.

(в материала има продуктово позициониране)