Автор
Ева Григорова

Ето кой е въглехидратът, който ще ви помогне да приберете коремчето си

Често чуваме, че ако човек иска да отслабне, трябва да намали въглехидратите в ежедневното си меню или пък въобще да се откаже от тях.

Всички знаем, че хапването на пържени картофки, пица и спагети трудно ще доведе до отслабване, но всъщност съществуват и въглехидрати, които не допринасят за увеличаване на теглото.

Диетолозите споделят, че овесените ядки, за изключително добър вариант, ако имате желание да смалите обиколката на талията си.

Овесените ядки съдържат голямо количество фибри и полезни вещества, които ги превръщат в чудесен вариант за закуска или следобедно похапване.

Специалистите ги препоръчват като идеален вариант за старт на деня, тъй като те намаляват лошия холестерол, регулират нивата на кръвната захар и съдържат добро количество протеини.

Фибрите в овесените ядки ще ви държат сити по-дълго, а това няма да доведе до преяждане още с първото хранене за деня. Множество изследвания показват, че резките спадове в нивата на кръвна захар пък водят до неконтролируемо чувство за глад, а именно него бихте могли да предотвратите с похапването на тази чудесна закуска.

Най-добрият вариант е сами да си приготвяте овесените ядки и да не прибягвате до готови смеси. Бихте могли да си ги приготвите както в сладък, така и в солен вариант. Важното е да заложите на естествени съставки и да избягвате добавената захар. Ето и няколко идеи: сложете топинг от канела, горски плодове, кубчета ябълка и ядки, за солен вариант прибавете яйца, спанак, сотирани гъби и домати.