Автор
Woman.bg

Защо не бива да снимате детето си, докато спи

Има поверие, че не бива да снимате спящото дете, защото ще му навлечете болест. Значи фотоапаратът „краде“ здравето на детето, докато то кротко си сънува? В днешно време трудно ще се намери майка, която да не е снимала спящото си дете. Много жени дори канят фотограф за фотосесия на новороденото – което, естествено, спи. И звездите го правят. И да – бебета им спят по време на снимките.

Откъде идва това поверие? Трябва ли да го взимаме на сериозно? Отговор на тези въпроси ще намерите в този текст.

Смята се, че спящият човек е просто физическо тяло, което душата временно е напуснала. В този момент тя не може да го защити от лошото влияние на тъмните сили.

Освен това дедите ни изобщо не са смятали снимките на спящи хора за сладки. Все пак на снимката човекът е със затворени очи, като мъртъв. Ако го снимате така често, може да му „лепнете“ смърт. Това, разбира се, си е чист предразсъдък.

Преди хората са смятали, че най-податливи на влиянието на магически сили са децата. Оттам идва и това поверие. Малките деца още не са оформили напълно биополето и енергията си. Снимката на спящо дете крие куп информация, която може да се използва срещу него.

Още един аспект – хората са вярвали, че ако човек бъде събуден внезапно, душата просто няма да успее да се върне в тялото. Това също е празно суеверие.

Сънят на малкото човече е много чувствителен. Всяка една дреболия може да обезпокои детето, да го събуди или дори уплаши – например светкавицата и изщракването на фотоапарата. После майката ще трябва да се мори да успокоява бебето само заради една сладка снимка.

Впрочем, лекарите също имат едно на ум за снимането на деца. Според педиатрите е просто опасно да публикувате снимки на децата си в социалните мрежи. Не защото децата могат да се разболеят от това, а защото в съвременния свят трябва да се грижим и за социалното здраве на детето. Според лекарите необмисленото ползване на детски снимки в социалните мрежи може да повлияе на бъдещото благополучие на малкия човек.