Автор
Цвета Герчева

В живота не съществуват проблеми: пред теб има само решения - вземи правилното и се наслади на щастието

За живота, казват, има едно единствено правило: трябва да умееш да събираш правилните спомени и да имаш вярната гледна точка към щастливите моменти. Знам, че понякога това изглежда невъзможно, но вярвам, че винаги трябва да се бориш за качеството, за страстта и за онези моменти, в които изпращаш залеза с мечти за приключения, любов, готини проекти в работата и... вила в италианските Алпи с гледка към Матерхорн.

Приятелите ми знаят, че не съм от момичетата, които се отказват лесно и споделям максимата, че в живота никога няма проблеми. В живота има ситуации, в които трябва да видиш нови решения - никога не съм ги наричала проблеми, струва ми се проява на лош вкус и липса на въображение...

И понеже знам знам, че примерът задължава много повече от думите - ето - ще ви разкажа история. Преди ден се оказа, че в градината на любимия ми ресторант в София няма места и няма как да вечеряме там.

"Еее, ама чакайте - Цвети съм, как така нямате даже една маса? Добре де - нещо да разместим, да сложим някъде две, три столчета?". Отсреща чух само: "Никакъв шанс", което пък ми напомни, че това е възможност за нестандартно решение.

Организацията е проста - правя романтична вечеря на тревата в градината до апартамента. В живота всичко е въпрос на гледна точка и решенията понякога са под носа ти - просто трябва да си кажеш: ОК, имаме ситуация, трябва да направим някакъв умен и нестандартен ход. Какво да измисля?

В моя случай - телешки бургер на скара с клонка розмарин (отглеждам саксия розмарин на терасата - струваше 3.20лв. от разсадника до нас - много е лесен за "стопанисване" и е безценна подправка за месо и риба). Добавям и прясно хлебче, глава червен лук на шайби на скарата - поръсени накрая с няколко зърна захар стават много свежи и карамелизирани. Обичам, когато правя бъргъри да има и маруля. Сега обаче вече сякаш не е сезонът на свежата салата, затова добавям няколко листа червено цвекло от градината на мама - крехки са и дават страхотен вкус на бъргъра.

Не на последно място - каймата трябва да е телешка. Не пестете пари от това - става въпрос за 200, 300 грама месо - нека е хубаво и крехко.

За да направите истински хубав бъргър обаче си има няколко тайни.

На първо място - сложете малко крема сирене за да омекотите сухотата на сандвича. Аз използвам от няколко години Arla, защото е свежо датско сирене, в което има само прясно мляко и закваска, а за да се убедите в качествата му - просто си вземете една кутия, отворете я и ще видите как в нея има малко цвик - гаранцията, че имате истински свеж млечен продукт с хубава закваска.

Добавете и слайс моцарела Arla или хаварти (също е много добра идея за бъргър) и гарнирайте с малко Rote Grutze - немски сос с червен касис, вишна и малина.

От какво още имате нужда за перфектна вечер? Трева, свежи сезонни зеленчуци (традиционно посещавам поне веднъж седмично някой селски пазар), чаша добро червено вино и една мечта.Тази вечер виното е от черноморския регион, а мечтата е сбъдната - на поляната пред нас има пикник и момче с китара.

Докато свири нещо ала Джими Хендрикс и си говорим за Уудсток и ранните години на британската поп култура, ме кара да си сплета косата на две плитки и да му обещая, че...

Ей, ама не може всичко да знаете. Оставям историята за това обещание някъде между акордите. Но да знаете, става въпрос за нещо много хубаво. Свързано е с ледници, катерене, изгреви, гледки и Южна Америка в най-приказните ѝ географски ширини.

(в материала има продуктово позициониране)