Те са вкусни, бързо се приготвят и могат да се хапват както у дома, така и в офиса. Идеални са за закуска и за следобедно хапване. Ухаят прекрасно и са най-приятното лятно изкушение, което можете да си представите!
 
 Продукти за 12 малки мъфина или 6 големи:
 100 г обикновено брашно
 20 г полента
 125 мл полуобезмаслено мляко
 1 средно яйце
 50 г моцарела Arla слайс, нарязани на кубчета
 50 г сушени домати, отцедени и нарязани
 шепа бейби спанак, нарязан на ситно
 1 глава лук
 парченца мека червена люта чушка - нарязана на ситно
 1 ч.л. бакпулвер
 щипка морска сол
 щипка риган
 чили люспи - по желание
 2 ч. л. от зехтина, в който са били мариновани сушените домати
 
 
Начин на приготвяне:
 • Загрейте фурната до 190 °C.
 • Пресейте брашното в купа, добавете полентата, бакпулвера и солта и разбъркайте добре. Добавете и останалите сухи съставки, като запазите част от кубчетата Arla и сушените домати.
 • Поставете всички течни съставки в купа и разбъркайте добре.
 • Изсипете течната смес в сухите съставки и разбъркайте докато всички съставки с смесят, но без да разбивате.
 • Използвайте лъжица или лъжичка за сладолед, за да напълните формичките за мъфини, които предварително сте намазали с мазнина за да не залепнат.
 • Добавете останалата моцарела и сушените домати върху всеки мъфин.
 • Поръсете с прясно смлян черен пипер и щипка чили, ако желаете.
 • Печете 15-18 минути за малки мъфини или 20-25 минути за по-големи.
 • Готови са, когато се надигнат и са златистокафяви. Извадете от фурната и оставете да престоят няколко минути, преди да ги извадите от формичката.
 
 
)