Автор
Христина Кирилова

Съсипана съм: Мъжът ми има връзка с дъщеря ми

Днешната ни история е от онези, които звучат просто невероятно. Но разбира се и в нея има поуки, които могат да ни бъдат много полезни. Какво е чувството собственото ти дете, а и мъжът, когото обичаш, да те предадат? И изобщо има ли правилен ход в такава ситуация? Вижте в историята и отговора на терапевт:

"Последното нещо, което някога съм очаквала от дъщеря ми е, че тя ще започна да излиза с приятеля ми. И че двамата ще имат афера точно под носа ми. Но...случи се.

Шокирана съм и никога не съм се чувствала толкова предадена. Сърцето ми е разбито и не мога да повярвам, че двамата ми най-любими човека могат да ми причинят това.

Срещнах настоящия ми партньор преди няколко години в приложение за запознанства. И двамата бяхме разведени и отчаяни от любовта. И може би това ни събра, а след това наистина се заобичахме и продължихме заедно напред, като взаимно си помогнахме.

Искахме да започнем отначало и затова се изнесохме в жилище, което купихме заедно. Беше толкова красиво и хубаво - разхождахме се, водихме романтични разговори, вечери. Всичко беше просто брилянтно.

Но един ден 25-годишната ми дъщеря ми съобщи, че напуска приятеля си, защото е станала жертва на домашно насилие от негова страна. Веднага я приютихме, защото тя имаше нужда от подкрепата ни и се грижехме за нея.

След време тя се почувства по-добре, започна нова работа и всичко вървеше добре. И въпреки това, интуицията ми подсказваше, че нещо не е наред...

В началото мислех, че си внушавам, но изведнъж сякаш започнах да усещам, че между приятеля ми и дъщеря ми прехвърчат искри. Говореха си много, закачаха се и това ми се струваше все по-нередно, без да има видима причина, а просто вътрешно усещане. Те дори общуваха много в мое отсъствие, което ме притесняваше още повече. Един ден дори излязоха заедно, за да вземат храна за вкъщи и се забавиха повече час.

И макар всичко това да ми се струваше странно и да имах силното усещане, че помежду им се случва нещо, изобщо не бях подготвена да разбера истината. Но за съжаление се случи и се оказах права - една вечер се прибрах от работа, а на масата ми беше оставена бележка, на която пишеше, че двамата са заедно и са лудо влюбени.

Не мога да опиша с думи колко боли от такова предателство. И все пак, намерих сили и се изнесох от дома ни, но никога няма да им простя", А.

Отговорът на терапевт:

Ситуацията е наистина тъжна и много болезнена за теб. Това, което са направили приятелят ти и дъщеря ти е грешно, но важното е да знаеш, че вината не е в теб. Най-лошото е, че дъщеря ти е била много уязвима след раздялата с насилника, а твоят мъж се е възползвал от това. Да, сега си много наранена, но не допускай това да разруши връзката ти с детето ти. Тяхната връзка също ще приключи, а дъщеря ти ще има нужда от майчинската ти подкрепа.

Четете още: Защо на мъжете им е трудно да признаят, че връзката е приключила