Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Искате да ви забележат? Последвайте съветите на психолога!

Д-р Албърт Мехрейбиан е световен експерт в областта на пространствената психология. И ако мечтаете да бъдете забелязани, заложете на съветите, които дава.

Стойте в центъра на стаята, ако искате да бъдете забелязани. Бъдете изправени или леко движещи се.

Ако сте в бар или нощен клуб, най-доброто място е да стоите в един от ъглите. Така не само ще се срещнете с повече хора, но и барманите/ките също се завъртат към ъглите, според психолога.

Най-лошо е да "висите" до стената или да стоите на маса. Да дойде някой и да ви попита дали може да седне при вас се случва само във филмите.

Какъв цвят трябва да носите, за да принудите противоположния пол да ви приближи?

Жените се привличат от мъже, носещи синьо. Те са стабилни, предани, постоянни и винаги са „на място“. Мъжът в синьо е фантастичен кандидат за дългосрочна връзка, на когото може да се разчита.

Жените трябва да носят розово-прасковено, за да станат най-привлекателни и достъпни. Този цвят придава усещането за лека уязвимост.

С червеното трява да се внимава - това е цветът на секса и мощта. Мъже, които не понасят силни жени, ще избягват дами в червено, бургундско или сливово.

Червеното добавя елемент на възбуда и привлича два типа мъже – заинтересувани от секс и привлечени от силни жени.

Добре е да се избягва жълто-зеленото - отблъсква и двата пола.

Усмивката е интернационален сигнал за приятелство. Тя казва: „Аз ще си изкарам добре и съм щастлив/а да стоя тук.“

Изкушаване чрез аромат: Парфюм с аромат на канела и ванилия се асоциира с любов. Канелата е афродизиак.
Носенето на канело-ванилови аромати увеличава присъствието на феромонови съставки и драматично увеличава шанса за привличане.

Жените, според едно изследване, се чувстват привлечени от типично женски аромати. Затова, скъпи мъже, намерете някое флаконче с жожоба, люляк или друго типична дамско ухание и дискретно го използвайте в съчетание с преобладаващо мъжкия ви парфюм. Някои твърдят, че ефектът бил неотразим!

Изследванията показват също, че жените се чувстват привлечени от аромат на женско биле.