Автор
Woman.bg

Какво впечатление оставяте у хората според зодията си

Трудно е за вярване, но ако наблюдавате някого минута-две, ще можете с лекота да познаете зодията му. В тази статия ще ви разкажем за основните черти и особености на поведението на всеки зодиакален знак. Опитайте се да познаете себе си или свои приятели в съответните описания!

Овен

Типичните Овни обикновено винаги се открояват в тълпата. Те обичат да носят ярки и екстравагантни дрехи и умеят да изразяват мнението си, дори ако то не съвпада с това на болшинството. При това го правят крайно емоционално, шумно и жестикулирайки. Овните се смеят на висок глас и не се притесняват, че околните ще ги съдят строго. Защо ли? Защото представителите на този знак са лидери по природа и са обичани и уважавани от всички. Така че ако срещнете жена, облечена в най-смелите и актуални тоалети за текущия сезон, която обсъжда нещо много разпалено – най-вероятно сте попаднали на Овен.

Телец

Родените под този знак обикновено се грижат стриктно за външния си вид, обличат се безупречно и в ежедневието изглеждат така, сякаш се стягат за светско събитие. Освен това на пръв поглед може да ви се сторят малко високомерни. Това обаче най-вероятно е свързано с факта, че Телците умеят да се представят в най-добрата си светлина и да запазват горда осанка. Щом ги заговорите, те веднага стават най-искрените и дружелюбните хора от цялата компания. Освен това именно те първи ще ви направят комплимент или ще ви дадат полезен ненатрапчив съвет. Но не ги критикувайте – в гнева си тези уж невъзмутими хора стават опасни.

Близнаци

Представителите на този знак могат да бъдат какви ли не – но никога скучни или безинтересни. В облеклото им винаги ще присъства някакъв аксесоар или принт, който да им помогне да изразят себе си. Близнаците сякаш повече от всяка друга зодия имат вроден усет за стил. В общуването винаги са мили и приветливи, обичат хората да ги харесват и затова поддържат разговора на всякакви теми и винаги изглеждат дружелюбни и внимателни. Споровете и бурните дискусии обаче хич не са тяхна стихия.

Рак

Типичните Раци на пръв поглед изглеждат романтични натури. Даже и външният им вид ще намеква за това. А момиче или жена, родена под този знак, дори и в широки дънки и обикновена бяла тениска ще изглежда крайно женствено и спретнато. Може би разковничето се крие в тихия глас, в изражението и мимиката на лицето, които отразяват спокойствие и сдържаност. Въпреки че с близките си Раците могат да проявяват емоционалност, пред непознат те ще изглеждат срамежливи и кротки. Сякаш току що са излезли от страниците на някой средновековен роман.

Лъв

Лъвовете обичат шика, разкоша и красотата. Те умеят да си композират тоалета така, че дори и евтини дрехи да им стоят като луксозно облекло. Как успяват ли? За нас това си остава загадка. Но въпреки ефектния си външен вид Лъвовете не изглеждат високомерни или надути. Напротив – те са невероятно добри и приветливи към всички наоколо. Ако виждат някого за пръв път, веднага го обграждат с грижи и внимание, превръщат се в нещо като близък човек за него. При това Лъвовете не бързат да разкрият душата си и си остават мистерия за мнозина.

Дева

Типичните Деви едва ли ще се облекат екстравагантно – на тях повече им допада класическият стил в един цвят или в сдържана цветова гама. Отстрани правят впечатление на адски организирани хора, които имат задълбочени мисли и планове за целия си живот занапред. Те сякаш знаят по-добре от всеки друг знак какво искат от Вселената – и вървят неуморно по избрания от тях път. При общуване едва ли ще говорят много за себе си, освен ако това не е от полза за работата им или за личните им интереси. За сметка на това винаги с радост ще изслушат събседника и с искрено желание ще му помогнат със съвет или действие.

Везни

Везните се смятат за най-чаровната и външно привлекателна зодия. Особено омайни са за срещуположния пол. Така че ако видите момиче или жена, разминавайки се с която мъжете си изкълчват врата да се оглеждат, тази дама най-вероятно е родена под съответния знак. При това Везните могат да се обличат и да изглеждат по какви ли не начини. В общуването обаче най-често са търпеливи, сдържани и усмихнати. Околните остават с впечатлението, че този човек си знае цената, но при това общува с другите на равни начала.

Скорпион

Скорпионите обичат ярките цветове и умеят да съчетават привидно несъвместими неща. Изграждайки образа си, те често смесват няколко стила, но при това винаги изглеждат хармонично. Външно правят впечатление на силни и амбициозни личности, които се изразяват твърдо и по същество. Могат да участват в спор и да отстояват непоклатимо мнението си, смятайки го за единственото правилно. При това в дружеска обстановка Скорпионите понякога са най-щедрите и внимателни хора от цялата компания. Те са гостоприемни и канят на гости не само приятелите си, но и колегите и познатите си.

Стрелец

Типичните Стрелци обичат промяната - и това важи и за дрехите им. Днес ще се облекат в стил гръндж, а утре ще се придържат към семплото спортно облекло. Ще ги познаете лесно и по поведението – те винаги са в добро настроение и умеят да се надсмиват на самите себе си. Тези хора сякаш повече от всички други могат да се справят с всякакви трудности и да гледат оптимистично на живота. Освен това Стрелците „целят надалеч“ и винаги се стремят напред, без да се застояват - примерно - на една длъжност годни наред.

Козирог

Когато си изберат един стил на обличане, Козирозите му остават верни дълги години. Тези хора са наистина консервативни. На пръв поглед изглеждат спокойни, сдържани и много дружелюбни. Могат да говорят тихо и да показват кралски маниери, без да имат синя кръв във вените си. Когато ги опознаете по-отблизо обаче, ще се изненадате от стоическия им характер и целеустремеността им. Те могат да бъдат открити и искрени във всичко, касаещо обществената им дейност, но при това да запазят в тайна личния си живот и семейните въпроси.

Водолей

Водолеите най-често търсят свобода и непринуденост в облеклото. Могат да минат без аксесоари и излишни дрешки, защото смятат, че вътрешното съдържание е по-важно от външната обвивка. Този зодиакален знак е най-комуникативния от всички, така че може да намери общ език и да се сприятели с всеки, независимо от произхода и социалния статут на събеседника. Водолеите също така се отличават с великодушие и умение да съчувстват на другите. При това обаче най-много се интересуват от философия и психология. Виждате своя нова позната да разсъждава за смисъла на живота? Най-вероятно е Водолей!

Риби

Типичните Риби са естети по природа, затова подхождат отговорно към облеклото си. Май само те могат да комбинират креативно различни цветове и аксесоари, така че да се откроят гарантирано от тълпата. На пръв поглед изглеждат плахи и нерешителни, може да ви се стори, че духом не са с вас, а скрити в комфортния си вътрешен свят. Когато обаче се сприятелите с тях (а това става много лесно!), ще установите, че Рибите са доста логични и проницателни личности. Това обаче се отнася само до чуждите проблеми. С анализа и подреждането на собствения си живот представителите на този знак се оправят много трудно.