Автор
Весела Георгиева

Дами, ето защо трябва да готвите с дървена лъжица

Дървената лъжица трябва задължително да присъства в кухнята ви. Независимо дали готвите супа, десерт или салата, тя трябва да бъде наблизо.

Според много професионални готвачи, дървените прибори трябва да заменят металните, защото...

Дървената лъжица е издръжлива, което я прави изключително подходяща за разбъркване на гъсти смеси. Тя е достатъчно здрава, за да можете с нейна помощ да разбъркате добре всичко, включително онова на дъното, без да повредите съда.

Дървената лъжица е топлоизолатор и не създава опасност от опарване и изгаряне на кожата - т.е. здравето ви е защитено.


Тя е изключително подходяща за печене и по-деликатно готвене (например, приготвянето на крем супи и сосове). С нейна помощ лесно и бързо ще оберете сместа за пая от съда.

Единственото "не се препоръчва" се отнася за разбиването на белтъци или сметана.

И накрая - винаги поддържайте дървените си прибори чисти и в добро състояние, подменяйте ги често.