Автор
Woman.bg

6 неща, които никога не бива да правите за мъж

Никой не ви забранява да обичате някого, но да правите жертви за него е уместно само в извънредни ситуации! Ще ви разкажем какво никога и при никакви обстоятелства не бива да правите за мъжа, ако смятате да останете дълго с него и да имате щастлива връзка.

Да му помагате финансово

Дори ако любимият ви е останал на нулата, бил е уволнен от работа, а нова работа уж не може да си намери, запомнете – работа се намира винаги и ако мъжът мечтае не само да се самореализира, но и да изхранва семейството си, може да поработи и като хамалин, преди да тръгне да покорява света. Проблемът е, че ако ви стане навик да давате на партньора си големи суми, рано или късно това ще приключи трагично. Ще трябва да си намерите първо втора, а после и трета работа – и това няма да изпълни живота ви с повече любов и щастие.

Да му подарявате скъпи подаръци

Помните ли разказа на О’Хенри „Даровете на влъхвите“? Там главната героиня продала косата си, за да купи на мъжа си верижка за часовник – а той междувременно продал самия часовник, за да й подари комплект гребени. Разбира се никой няма да ви кара да си продавате косата, но подаръците в двойката трябва да са равностойни. Няма смисъл да купувате на партньора си чанта от крокодилска кожа или лек автомобил, ако той за Коледа ви стоварва поредния блендер. Първо – опитите да завоювате сърцето на мъжа със скъпи подаръци са обречени на неуспех. Ако той е истински мъж, скъпите подаръци могат само да го отблъснат, особено ако той самият не може да си позволи подобна щедрост. Второ – ако сте попаднали на користен обожател, любовта може да се превърне в използване.

Да го съжалявате

Из интернет дълго време се цитираше един ироничен текст за плачещите мъже – ако мъжът ви плаче, потупайте го по рамото, а ако продължи да лее сълзи и след това, купете му памперс. Колкото и да е странно, в тези съвети има зрънце истина, макар и не в такива мащаби. Проблемът е, че за разлика от жените мъжете не се изпълват с любов към онези, които ги съжаляват. Тоест той ще използва вас, за да се оплаква от живота, да мрънка и да се лигави, но ще се забавлява с друга и ще се ожени за друга. На нас вечно ни се струва, че оплакването е признак на задълбочаване на връзката, защото нали ние изкарваме „нещастния самотен мъж“ от бездната на отчаянието. Спомнете си тъжната приказка за малката русалка – тя е спасила принца, но той се е оженил за друга!

Да му казвате „нали ти казах“

Дори ако сте напълно в правото си. Дори ако милиони пъти сте го предупредили за нещо, казвали сте му да внимава и сте му давали правилните съвети, а той не ви е послушал. Няма нищо по-провокативно от фразата „нали ти казах“. Първо – оказали сте се по-умни от него. Второ – на всичкото отгоре му го натривате този факт в носа. Много нетактично! Бъдете сигурни, че любимият ви ще се обиди и най-вероятно скоро ще ви напомни за грешката си с нова грешка - напук.

Да се откажете от личния си живот и кариерата си

Домакинята, окичена като коледна елха с пране, памперси, парцали и битови проблеми, е истинска героиня. Но за жалост, колкото повече посвещаваме живота си на мъжа, децата и дома, толкова по-бързо отшумява интересът на любимия към нас. Рано или късно той ще поиска първо да поостане сам, а после да си оплакне окото с красива жена. И повярвайте ни, най-вероятно ако не сте в състояние да захвърлите на мига престилката и метлата, той ще си намери друг обект на обожание. Това впрочем не означава, че той веднага ще хукне да си търси любовница. Просто ще се любува на някоя друга…

Същото важи и за вашето лично време и интимното ви пространство. Това, че сте се омъжили, не означава, че трябва да зарежете всичките си приятели, работата си и удоволствията си. Напротив, колкото по-разнообразен и пълноценен е животът ви извън семейството, толкова по-привлекателни ще сте за половинката си. Само не забравяйте, че всичко трябва да е с мярка.

Да променяте външния си вид

Да, ние жените много обичаме да се променяме. Ако довчера ни е харесвало да сме блондинки, може днес да решим да станем брюнетки или червенокоси, може би да добавим няколко розови или сини кичура. Това е нормално. Ако обаче любимият ви настоява да промените радикално имиджа си, време е да се замислите. Да се подстрижете или да пуснете дълга коса, за да угодите на някой мъж? Просто защото така му се иска? Не, не си заслужава – особено ако сте от онези късметлийки, които умеят не само да печелят пари и да готвят, но и да се поддържат. В крайна сметка ако мъжът ви предпочита кльощави „томбой“ момичета, а вие повече приличате на викторианска дама, посъветвайте го да си намери своя идеал, вместо да ви натъпква насила в някакъв калъп. Любимият трябва да ви приема такива, каквито сте (разбира се в разумни граници). В противен случай този мъж не е за вас – никой не е застрахован от подобни грешки.