Автор
Ева Григорова

10 неща, които трябва да имате в дома си на 30

Когато остаряваме, се променяме, а с нас по-зрял става и интериорът ни. Представяме ви хит-парада на нещата, които задължително трябва да се появят в дома ви, след като навършите 30 години.

30 години е важен юбилей в живота на всеки човек. На тази възраст неволно оценяваме всичките си постижения и неуспехи. За нас е важно да обмислим с какво сме се справили до 30-ата си годишнина и какво все още ни предстои, какви са успехите ни в кариерата и в личния живот. Отхвърляйки противоречивите емоции, можем да кажем, че 30-ата годишнина е първият етап на зрелостта. Интериорът ни също трябва да се промени – той може да стане по-зрял, по-практичен, удобен и красив. Представяме ви 10 решения, които ще ви помогнат да посрещнете новия етап от живота си в пълна хармония с обстановката у дома.

1. Истински гардероб

30 години е чудесна възраст, за да вложите известни средства в удобна система за съхранение на дрехите и аксесоарите ви. Съобразеният с размерите на жилището, количеството на дрехите и вашите лични предпочитания гардероб не само ще вмести подредено модните ви артикули, но и ще ги представи в по-добра светлина. Няма значение дали гардеробът ще е закрит или открит (в момента впрочем е модерен вторият вариант). Важното е да го имате. Ако не разполагате с достатъчно място – вземете си малък гардероб. Просто трябва да го имате!

2. Качествени чаршафи

Може би искате да запазите вида на леглото си също толкова ярък, колкото когато сте били на 20? Но сочните цветове в стил Color Block не се връзват с релаксиращата атмосфера в спалнята ви? Спокойно, имаме решение. Първо – обърнете внимание на ленените чаршафи. Те са не само красиви и елегантни, но и много лесно се поддържат. Ярките естествени цветове на лена ще контрастират приятно с неутралния интериор на спалнята. Можете да пробвате същото и в обратен вариант – чаршафи с неутрален цвят в спалня с ярък интериор.

3. Пълноценно нощно шкафче

Може книгите и списанията, струпани до леглото ви, да ви напомнят за бурните ви студентски години. Но вече не сте студент! Вземете си нощно шкафче, сложете на него красива нощна лампа (лампата може да е и стенна). Оставете на шкафчето място за книгите ви, за живи цветя и за малка кутийка за бижута. От полза за интериора ви ще е дизайнът на шкафчето да се различава максимално от този на леглото.

4. Стайни растения

Казват, че гледането на стайни растения е добър начин да се провери дали сме готови за ново ниво на отговорност. Пробвайте! Висшият пилотаж ще е да отгледате красиво растение с плодове (например чери-домат или мандарина) у дома си. Ако сте сигурни, че няма да се справите с по-капризни китки, изберете си непретенциозни цветя като кактуси и сукулентни – а и те сега са едни от най-модерните растения.

5. Аксесоари в банята

Още от 25-годишни чуваме, че е време да започнем да ползваме anti-age крем. Но може би и банята ви има нужда от малко фейс-лифтинг? Разкарайте от очите си евтините пластмасови сапунерки и пакетите с памучни дискове, те не трябва да загрозяват зоната около мивката ви. Подарете си за 30-годишнината красиви аксесоари за баня, достойни за вашия нов живот.

6. Голяма трапезна маса

На 30 определено готвим доста повече, отколкото на 18. Е, може не всички да ставаме страхотни готвачи, но сме напълно способни да стъкмим вечеря за голяма компания. За зачестилите домашни трапези е добре да си вземете маса с дървен или мраморен плот, която да събира поне шестима гости. Столовете с подлакътници ще позволят на гостите да се чувстват удобно и да общуват спокойно с вас.

7. Качествени сервизи

Остарявайки, ние все по-често се храним вкъщи и приемаме гости у дома. Не забравяйте, че това как сте сервирали масата може да каже за вас не по-малко от хороскопа ви! Добрият ви вкус ще бъде високо оценен, ако го проявите в избора на красиви и качествени сервизи за хранене. Не пропускайте да си купите хубави чаши за вино и други напитки – няма значение дали ще са от кристал или от стъкло, стига да са качествени. Вече не ви приляга да използвате на масата празни чаши от горчица и течен шоколад!

8. Красива библиотека

Все така си трупате списанията на купчини по целия апартамент, а книгите ви са залели хола? Време е да осигурите достойно място на книгите си! Това ще ви излезе много по-евтино, отколкото си мислите. Подредете библиотеката си на поредица рафтове или стенни модули, които се слагат един върху друг. И двата варианта са красиви и практични.

9. Букети цветя

На над 30 всички ставаме по-взискателни за дребните неща и по-внимателни към детайла. Наш помощник в оформянето на интериора ще станат букетите – от живи или от изсушени цветя, само не и от изкуствени! Можете лесно да обновите или смените всеки един букет. Той ще внесе ярки цветове и ще придаде очарование дори и на най-скромното жилище.

10. Дизайнерски артикул

На около 30 години у нас се пробужда желание да украсим дома си. Ако можете да си го позволите, вземете си за начало поне един артикул, признат за икона на дизайна. Може да е малка табуретка или кресло от известен дизайнер, лампа .Дори само един елитен елемент е способен да увеличи стойността на целия интериор. Пробвайте и ще видите, че това наистина работи!