Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Пълнолунието във Водолей носи радикални промени

На 12 август в 04:37 ч. ще имаме Пълнолуние в 19 градуса във Водолей. След Лъвския портал ни очакват нови силни енергии! Радикални промени се явяват на космическия хоризонт, защото Пълнолунието ще разтърси нещата още по-интензивно.

Пълнолунието във Водолей ще направи съвпад със Сатурн и квадратура с Уран и Северния възел на съдбата, следователно ще са необходими много яснота и зрялост. Вашата съдба е във вашите ръце и вие трябва да поемете отговорност за нея.

Пълнолунията, но особено Суперлунието, винаги насочват вниманието ни към това, което трябва да бъде освободено от живота ни. Те изваждат наяве нещата, от които трябва да се отървем, за да се развиваме.

Августовското Пълнолуние попада във въздушния знак Водолей, знака на Водоносеца. Водоносецът е символ на изцеление и трансмутация. Има дарбата да събира „вода“ – емоционалната, паранормална енергия на света около нас – в своя съд и да я пречиства, използвайки силата на въздушната стихия, преди да я върне на Земята.

Можем да използваме силата на дишането, за да трансформираме плътните, тежки, негативни и пълни с болка енергии около нас в нещо по-леко, пълно с надежда. Позволете на състраданието да се излъчва от сърцето ви през това време и се почувствайте пълни с любовта, която давате и получавате.

Сатурн, господарят на кармата, е много активен при това пълнолуние. Той може да ви принуди да поемете още по-голяма отговорност за действията си, за да сте сигурни, че се движите в съответствие с висшия си Аз. Ако действията, които предприемате, не са в съгласие с душата ви или ако се откажете от част от задълженията си, това Пълнолуние ще ви го напомни силно. Уроците, които Сатурн носи, понякога могат да бъдат сурови, но винаги носят възможности за растеж и развитие. Ако сте готови да вършите работата си и да поемете отговорността за живота си, Сатурн ще предложи своята подкрепа и ще ви помогне да достигнете висоти, за които никога не сте мечтали. Когато вършите работата, която Сатурн поставя пред вас, това може да донесе успех, почести и награди.

Медитация
Настанете се удобно, отпуснете се и затворете очи. Направете няколко дълбоки вдишвания и отпуснете напълно тялото и ума си. Позволете на вашето съзнание да се премести в дълбоко, тихо място вътре във вас. Представете си, че красива златна светлина се излъчва от това място. Започва да расте и да се разширява, докато изпълни цялото ви тяло. Тази светлина е много мощна и докато ви изпълва, тя прониква във всяка клетка на тялото ви, буквално събуждайки всяка молекула със светлина. Представете си, че цялото ви тяло свети и излъчва тази светлина. След това вижте и почувствайте как тялото ви се трансформира - става по-здраво, по-силно и по-красиво. Представете си, че всичко останало в живота ви се променя по подобен начин.