Такос с хрупкаво сирене - толкова лесно и вкусно! Такосът е класика на уличната храна и подредени няколко в чиния са истинско пиршество за очите.
Необходими продукти за 4 такоса:
4 мини тортили, около 15 см диаметър
120 г черен боб от консерва
150 г настъргана моцарела Arla
половин зелена камба, нарязана на ленти
половин глава червен лук, нарпзан на ситно
1 ч.л. растителна мазнина
1/4 ч.л. люта червена чушка
1/4 ч.л. смлян кимион
сол
листа пресен кориандър
половин лайм, нарязан на резени
чили чушка, нарязана на тънки резенчета
Приготовление:
1. В тиган сотирайте лука и зелената камба. Овкусете с кимиона, солта и лютата чушка. Добавете черния боб и гответе около минута.
2. Сложете в тигана около 40 г моцарела на среден огън и поставете отгоре тортилата и притеснете леко, за да залепне за нея. Запечете за около минута. Направете същото и с останалите 3 тортили.
3. Обърнете запечения хрупкав такос с моцарелата, за да се запече и от другата страна.
4. През това време сложете от пълнежа с боба.
5. Сгънете на две и извадете в чиния. Декорирайте с резени лайм, чили и пресен кориандър.