Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Грижи за косата и подстригване през уикенда

На 20 и 21 август, събота и неделя, намаляващата Луна е в знака Близнаци. Според лунния календар тези дни са неблагоприятни за подстригване, но е възможно: подхранване и хидратация, промяна на имиджа. По принцип, подстригването при намаляваща Луна забавя растежа.

Намаляващата Луна в Близнаци е враг на тънките нацепени краища и слабите корени. Дори и да нямате проблеми с косата, енергията на низходящия лунен поток в този ден може да провокира косопад. Лунният календар за подстригване насочва вниманието ви към тази Луна като неблагоприятна.

Интензивната манипулация на косата в дните на намаляваща Луна в Близнаци отслабва косата и прави резултата от усилията непредвидим. Лунният календар не ви съветва да безпокоите косата си в тези дни.

Луната в Близнаци умее да се нагажда според настроението ви, но в намаляваща фаза прави вкусовете ви изключително променливи, а желанията мимолетни. Всички промени направени сега ще бъдат краткотрайни, а процедурите за грижа за косата ще бъдат неефективни.

Неблагоприятно за боядисване, оцветяване

Намаляващата Луна в Близнаци намалява ефекта при изсветляване на много тъмна коса и охлажда всички нюанси, правейки ги по-приглушени и неутрални. Ако искате да получите ярък, сочен цвят на косата, сега не е подходящо за боядисване. Получаването на мед, карамел, червени и топли кестенови нюанси с такава Луна е особено проблематично. Притежателките на тънка суха коса също трябва да избягват тази Луна: след боядисване косата може да загуби своя блясък и еластичност. Ако си правите къдрици, особено при домашни условия, те няма да се задържат дълго и бързо ще се изправят.

Що се отнася до къдренето, лунният календар съветва да го отложите за следващия лунен цикъл, тъй като намаляващата Луна в Близнаци няма да предпази косата от въздействието на агресивните вещества.

Неутрално време за подхранване и хидратация

Намаляващата Луна във въздушния знак изсушава мазната коса, но влошава състоянието на сухата коса: редовното овлажняване е полезно, а ефектът от подхранващите маски и балсами ще бъде краткотраен. По това време не трябва да планирате козметични процедури с терапевтичен и лечебен ефект.

Информацията се отнася за Луна в знак Близнаци. Ако все пак ви е много наложителна подстрижката, в неделя може да рискувате, понеже според лунния ден е подходящо времето.