Автор
Цвета Герчева

Имаш 5 минути да излезеш от офиса - чакам те за вечеря. А косата ми?

17.15 часа, късен следобед. Онова време между изгрева и залеза, в което минутите сякаш текат адски бавно и имаш малко време, в което да събереш мислите си след поредния луд ден в редакцията.

Само днес трябваше да взема две бързи интервюта, да измисля концепция за подкаст, да отразя едно събитие и да планирам материалите за идния ден. Няма страшно - свикнала съм, динамиката и предизвикателството да се справям с напечени ситуации винаги са били подправката на живота ми.

Оказа се обаче, че днешният ден ми е подготвил и неочаквана любовна авантюра, на която трябваше да реагирам скорострелно.

Нека ви опиша ситуацията в детайли: Роклята от сутринта вече е безвъзвратно смачкана в поза "цял ден седя пред лаптопа", имаш нужда от лек душ и чаша бяло вино ВЕДНАГА, а косата ти напомня на прическата на Мишел от Съпротивата, в епизодите на "Ало, ало, в които имаше неочаквани бомбени атаки. И едно обаждане от любимия мъж внася див смут в цялата тази "идилия":

"Хей, хайде да те изведа на вечеря след работа. Идвам да те взема от офиса, след 10 минути да си отвън".

Не познавам жена, която да не е бързала да си тръгне от работа, защото някой влюбен мъж я чака. Има нещо много отчайващо и симпатично в момчетата, които си чакат любимите жени пред офисите. Не можеш да ги сбъркаш никога: леко са нервни, леко скучаят, леко са кисели, обикалят с къси крачки около входа, наглеждат зле паркираната уж за малко кола, абе мъка.

А на 50 метра от тях в тоалетната пред огледалото има една жена, изпаднала в тиха паника, че не изглежда досатъчно добре. Ние, момичетата, хем искаме да имаме кариера, хем да сме в топ форма за изненадваща покана за вечеря. Понеже ми се е случвало около 100 пъти и понеже много мразя мъжете като ги избие на нездрава романтика, аз имам един изпитан трик за перфектната визия за 3 минути в края на деня. Тя включва ластик, две форкети, хубави обеци и червено червило. Приложима е и за не съвсем чиста коса, така че нямате оправдания да не я пробвате. Успявам да се приведа във форма за около 5-6 минути и от супер дейна жена със забързано ежедневие да се превърна в що-годе добре изглеждащо момиче, което не умира от срам, че изглежда зле, когато го изненадат с неочаквана вечеря.

Затова и в дамската си чанта винаги нося малко стилизиращи продукти за "спешни случаи". Наскоро си взех няколко неща на TRESemmé и съм доста доволна от съотношението цена/качество.

Много държа и на обеците, специално тези са подарък, който получих от един антиквариат в Кения. Червеното червило също е едно от малкото неща, които са тотално задължителни, що се отнася до външния ми вид. А ето я и бързата прическа, която може да ви спаси в доста опасни ситуации. Състои се от няколко много лесни стъпки.

Стъпка 1

Впръскайте малко сух шампоан в корените. (Ако не сте открили още сухия шампоан на TRESemmé – веднага да го пробвате. За мен това беше откритието на сезона – прави корените по-свежи, има супер аромат и фиксира по-хубаво непокорната коса. Изобщо не е точно това, което си представях, по-скоро е стилизиращ продукт, който само се нарича шампоан. Но дава страхотно усещане за по-свежа коса, в което съм влюбена.)

С гребенче направете път на една страна. Линията на пътя минава от веждата към центъра на главата.

Стъпка 2

Вържете небрежна опашка на темето си, завийте косата като черупка на охлюв, оформете малък прибран кок и фиксирайте с две форкети.

Става и с фиби, но форкетите определено са по-полезни.

Стъпка 3

Добавете блясък с лак TRESemmé Еxtra Hold (той не сплъстява косата, не оставя следи от засъхване и позволява лесно разресване), фиксирайте хубаво косата си отпред и ако има нужда, издърпайте леко няколко кичура, които се намират над ухото ви.

Те могат да са няколко сантиметра по-свободни и по-надолу, така че почти да покриват ушната ви мида. Това добавя щипка ретро шик към прическата ви. Ако има нужда да пригладите косата, направете го още докато лакът за коса е влажен.

Готово – можете да излезете на изненадваща вечеря, на среща с приятели, на парти, на което сте забравили, че сте били поканени, или пък просто на шопинг с онази приятелка, която винаги изглежда перфектно. Е, този път и вие ще сте в топ форма.

*Очаквайте следващите ни материали в партньорство с TRESemmé, в които ще ви покажем още няколко бързи трика за свежа визия.

(в материала има продуктово позициониране)