Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Новолуние в Дева в събота: Време е за ново начало с този специален ритуал

На 27 август, в 11:18 часа се случва Новолуние в земния знак Дева, така че цялата Вселена приема характеристиките на този интересен знак. Младата Луна има най-голямо влияние върху съдбата и живота на хората. Фазата на новолунието е идеалното време да започнете нещо ново или да промените живота си.

Направете някои нови стъпки, които ще ви донесат стабилност и мир. Спрете, направете почивка и помислете как можете да се посветите на личностното развитие. Новолунието в Дева ни прави земни, напомня ни, че животът е по-лесен, когато планираме нещата и измисляме стратегия за щастие.

Новолунието винаги е стресиращо за човека, спад на енергията, време на преход от стария цикъл към новия. Има голяма вероятност от обостряне на хронични заболявания. Тежката работа и рискованите дейности са опасни. Повишената склонност към мързел, грешни действия или илюзии могат да доведат до бизнес или творчески загуби. Това състояние е характерно и за деня преди и след Новолуние. Денят преди Новолунието само ще увеличи раздразнителността, конфликтите и нежеланието да разберете другите. Околните ще бъдат упорити и агресивни и нито един аргумент няма да бъде валиден, ако решението вече е взето. Това ще бъде подсилено и от точната квадратура на Марс към Новолунието.

Преди всичко в самия пик на Новолунието човек се освобождава от всичко излишно както на физиологично, така и на фино енергийно ниво. Ето защо по това време е по-добре да се адаптирате към естествения ритъм на живот, който да ви помогне да се пречистите от токсините. Правете диети - постенето по време на Новолуние предпазва от някои заболявания. Също така разтоварете емоционалното си състояние, работете със съзнанието и подсъзнанието.

Въздействието на Новолунието върху човека продължава няколко дни. В този момент възниква слабост, емоционална нестабилност, умора. Ето защо е за предпочитане да се откажете от тежка работа, да не вземате важни решения, по-добре е да отделите време за почивка, медитация и духовни практики. Добре в този момент да се занимавате с различни духовни практики, насочени към материално благополучие. Първите дни на Новолунието са много благоприятни за отказване от вредните навици и правене на планове за бъдещето.

Един от най-добрите начини да използваме енергията на Новолунието в знак Дева е да се посветим на здравето на тялото, ума и душата си. Отнасяйте се към себе си с повече любов и нежност, слушайте вътрешния си глас.

Ритуал по новолуние,
който ще ви помогне да изпълните желанието си и да промените живота си по начина, по който искате.

Много благоприятно е да се гледа огън на Новолуние. Запалете свещ и се опитайте да бъдете в спокойно състояние. Започнете да връщате в паметта си всички събития, които са ви се случили през последния лунен месец. Не тъгувайте, ако в спомените ви се появят не толкова приятни моменти. Опитайте се да погледнете спокойно на ситуацията и да направите необходимите изводи за себе си. След това започнете да си представяте как бихте искали да преживеете новия лунен месец. Дори и най-малките детайли за бъдещето са важни. Тези малки неща ще ви помогнат да оформите ума си, върху който да надграждате и всичко да започне да се реализира във финия свят.

Всички ритуали извършвани по време на фазата на новолуние са ефективни. С тяхна помощ можете да постигнете изпълнение на желания, промени в живота. Но за да работят, е важно искрено да вярвате в силата на Луната и нейната способност да влияе на живота ни.