Автор
Цвета Герчева

Преса за коса в багажника - моят сървайвъл кит за спешни женски случаи

Винаги гледам с голяма усмивка към малките момиченца, които като ги попиташ какви искат да станат като пораснат, казват – журналисти. Е, истината е, че изобщо не знаех с какво се захващам, докато главната ми редакторка, когато бях на 20 (да, започнах работа в медия, малко след като станах пълнолетна), не ме прати на репортаж в отдалечено село. Каза ми:

"Взимай колата, един фотограф и искам да се върнеш с хубава история."

"Ама, каква история", попитах я аз, а тя се усмихна майчински и каза - "Не знам, моето момиче, на теб работата ти е да намираш истории. Отиваш в Родопите днес на обед и утре те чакам с репортаж".

Може би заради тази здрава школовка на младини или пък заради волната ми по природа душа, но и до ден днешен винаги в багажника на колата си нося сървайвъл кит за спешни случаи.

С моята работа на редактор никога не знам дали довечера няма да съм на вечеря с посланика на Южна Африка или ще ми се наложи да работя с фотографите по някоя топ новина до късно и на терен. Затова и винаги с мен имам специален сет за оцеляване – рокля, кецове, чифт гумени ботуши, малко лак и пяна за коса, сух шампоан и преса за изправяне.

Преди няколко години от една блогърка видях страхотен нов начин да използвам пресата – не за изглаждане на прическата, а обратно – за намачкване на косата. И понеже това е моята тайна фризура за спешни ситуации, която изпитано работи, споделям ви как да си направите прическа в стил: "Леле, оказа се, че съм на интервю в Пловдив в 7 вечерта, а съм забравила тотално". Ето я в няколко много лесни стъпки:

Стъпка 1 - подготовката

Впръскайте малко сух шампоан в корените на косата си и леко разтрийте кичурите с възглавничките на пръстите си. Аз ползвам сух шампоан на TRESemmé и съм доста доволна. Има свеж аромат, а ефектът, който усещам върху косата си, определено е добър. След сухия шампоан намачкайте косата с малко пяна. Тук е важно да отбележим, че трябва да я разпределите равномерно и ако има нужда – навлажнете дланите си, преди да впръскате пяната.

Стъпка 2 – намачкайте косата с преса

Оставете за една-две минути косата намачкана с малко пяна, после стиснете кичурите с ръка, като се опитвате да оформите малки топки. Включете пресата и намачкайте събраните накуп кичури от няколко страни. Повторете действието няколко пъти, докато пресата успее да "запечата" всички непокорни къдрици и да ги фиксира.

Стъпка 3 – оформете

Независимо дали сте с дълга или къса коса, ако приберете няколко кичура над тила си и имате под ръка красива фиба или шнола – вие можете да оформите едновременно небрежна и много секси свежа прическа, без даже да сте сресали косата си. За да фиксирате непокорните къдрици и да остане за по-дълго мокрият ефект от пяната, напръскайте косата от поне 30 сантиметра разстояние с добре фиксиращ лак. Аз залагам на този на TRESemmé с пета степен на фиксация и съм наистина очарована.

Четете още: Имаш 5 минути да излезеш от офиса - чакам те за вечеря. А косата ми?

(в материала има продуктово позициониране)