Автор
Ева Григорова

Лятото ви донесе пигментни петна? Ето как да се справите с тях!

Колкото и да не ни се иска да го признаем, лятото е към края си. Сигурни сме, че сте се насладили максимално на дългите топли дни, които са ви донесли нови незабравими спомени и преживявания.

Понякога обаче края на лятото ни носи и не толкова приятни емоции - а именно появата на пигментни петна. Нека ви успокоим с това, че те са доста често срещан проблем, а решение за тяхното намаляване вече съществува.

Пигментните петна са резултат от небалансирани нива на естествения пигмент меланин, който всъщност отговаря за цвета на кожата ни. В резултат от различни фактори и/или комбинация от няколко причинителя, започва свръхпроизводство на меланин, което пък води до образуването на тъмни петна.



Специалистите наблюдават, че сред най-честите причини за тяхната поява е излагането на слънчева светлина, а сред останалите фактори са: генетична предразположеност, напредване на възрастта и различни хормонални промени.

Тук на помощ идва патентованата формула на NIVEA - LUMINOUS630. Нейното разработване отнело 10 години на екипа на козметичната компания, а нейната тайна се крие в това, че тя действа на клетъчно ниво. Добрата новина е, че LUMINOUS630 има способността както да изсветлява вече появили се пигментни петна, така и да предотвратява появата на нови тъмни участъци по кожата.



Най-популярният и успешен продукт от серията Cellular LUMINOUS630 е Активният серум, който всъщност е серум №1 в света*, според проучване на NielsenIQ, Market Track, проведено в 36 държави. Освен патентованата съставка LUMINOUS630, продуктът съдържа и витамин Е, както и активираща клетките хиалуронова киселина. Той е подходящ за всякакъв тип кожа, абсорбира се бързо и има нежна текстура.

Популярността на серума се дължи на изключителната му ефективност, а най-новите клинични проучвания на NIVEA показват, първите резултати от употребата му могат да се видят само след 2 седмици! В допълнение към това, при активна употреба на продукта, след 8 седмици интензивността на петната намалява с до 50%, а след 12 седмици със 71%.



След успеха на активния си серум, NIVEA разработва пълна серия Cellular LUMINOUS630, която включва пет продукта за цялостна грижа за пигментните петна по кожата. Освен активния серум в нея ще откриете още: Дневен флуид със SPF50 фактор, Слънцезащитен крем за лице Spot Control SPF50, Цветен флуид за изравняване на тена SPF20 и Активен околоочен крем срещу тъмни кръгове.

(в материала има продуктово позициониране)