Автор
Пепа Попова - Пепита

Мадона с дъщеря си Лурдес, Кейти Холмс, Бруклин Бекъм и Никола Пелц присъстваха на шоуто на Tom Ford

Седмицата на модата в Ню Йорк беше закрита с шоу на Tom Ford. Бела и Джиджи Хадид се качиха на подиума, а Мадона и дъщеря й Лурдес Леон, Бруклин Бекъм и Никола Пелц, Кейти Холмс, Шалом Харлоу и други знаменитости заеха първите редове.

View post on Instagram
 

Това беше Седмица на модата в Ню Йорк, в която голото тяло беше център на внимание.

Всъщност Форд написа именно тази страница в историята на модата преди почти 30 години. С колекцията си той погледна назад към различни глави - прозрачните тениски и черните сатенени сутиени, напомнящи за шоуто на Gucci през пролетта на 2001 г., деконструираните шифонени рокли, напомнящи на ревюто на YSL пролет/лято 2002 г. Приятели и сътрудници, които са с него от онези дни, като Карин Ройтфелд, Елизабет Залцман и Лиза Айснер присъстваха и ожениха показаното, но той представи и неща за поколението на Instagram.

Форд смята, че социалните медии са променили модата, убивайки финеса в полза на силното въздействие. Ето защо имаше кръпки с пайети, украсяващи къси карго панталони, както и каубойски ризи с ресни. Форд отново заложи на блясъка и своето екстровертно ДНК - чак до нахалното дантелено долнище. Сред аксесоарите си струва да се отбележат масивните обеци, с които сестрите Хадид излязоха на подиума.

Забележителен бе и образът на булката, която Форд също обсипа с искри от главата до петите - дори цветята в ръцете й блестяха в злато.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram