Автор
Весела Георгиева

Пигментни петна? Ето как да се предпазите от тях!

Пигментацията най-общо представлява промяна в цвета на кожата. Независимо от нейния вид, тя влияе върху здравето и визията ни, както и върху самочувствието ни и на начина ни на живот - общуването с околните, представянето ни пред колегите, приятелите, хората, които обичаме. Не е приятно да се погледнеш в огледалото и да видиш онези малки, неприятни, дразнещи петънца, нали?

Но хиперпигментацията е напълно естествен процес, причините за който могат да бъда най-различни. Т.е. няма нищо притеснително. Но е важно да разберете кой все пак е "виновникът" за появата им и как да се предпазите.

Ако преди няколко години тенът бе изключително на мода, днес дамите вече задължително носят в своите чанти слънцезащитен продукт и слагат широкополи шапки. Защото слънцето, което по принцип е полезно за нас, може да бъде и много опасно за красотата и здравето ни. Слънчевите лъчи състаряват кожата могат да причинят редица сериозни увреждания, ако не внимаваме.

Способността на организма да произвежда меланин е генетично заложена. Меланинът се формира от две аминокиселини – фенилаланин и тирозин, а те от своя страна се произвеждат от специална група клетки, познати като меланоцити.

При определени условия обаче е възможно да се стигне повишено производство и отлагане на меланин на определени места, което именно води до хиперпигментации или добре познатите ни петна.

Прекомерното излагане на слънце, особено без предпазни средства, може да бъде причина за увеличен синтез на меланин, който започва да се натрупва неравномерно в определени участъци. Както и някои възпалителни процеси, дефицити в организма, хормонални проблеми или заболявания (диабет, например), дори мръсният въздух,

Добрата новина е, че проблемът с хиперпигментацията може да бъде решен! А още по-добрата е, че има начини не само да намалите размера и цвета на петната, но и да предотвратите появата им. Ето как!

Грижете се добре за кожата си и за нейното здраве - съхранете липидната бариера, хидратирайте. Пиенето на достатъчно вода всеки ден ще помогне да се освободим от натрупаните в кожата токсини, което от своя страна ще доведе до изсветляване на тена. Продуктите с хиалуронова киселина допълнително ще подпомогнат процеса.

Доверете се на качествени продукти за почистване. Използвайте чиста, хладка вода, не гореща.

Домашните маски ще направят чудеса! Непременно правете по една седмично - с краставица, розова вода или кисело мляко.

Задължително използвайте слънцезащита, както и продукти с антиоксиданти, които могат да се справят качествено с влиянието на околната среда.

Близо 90% от измененията по кожата се дължат на UVA лъчите, които имат способността да проникват в дълбочина и да ускоряват процесите на стареене. UVB лъчите пък са отговорни за кожните изгаряния и клетъчните увреждания, които могат да доведат до сериозни заболявания. Затова е важно да осигурите на своята кожа целогодишна слънцезащита. Дори и в облачни дни, защото до 80% от слънчевите лъчи могат да преминат през облаците. Третирайте с приоритет на откритите зони, където петната се появяват най-често: лицето, деколтето, раменете и ръцете.

И не на последно място - възползвайте се от този уникален и супер иновативен помощник - LUMINOUS630. Съставка, която е резултат от 10-годишно проучване.

Тя е дело на учените от NIVEA, които са си поставили за цел да пресъздадат човешкия ензим, който произвежда пигмента меланин. Тествани са над 50 000 възможни активни съставки в различни кръгове за оптимизация и молекулата с номер 630 се явява като най-успешната при балансиране на производството на пигментация и следователно и за намаляване на тъмните петна по кожата.

Да! LUMINOUS630 действа на клетъчно ниво. Резултатите са видими след две седмици, но ако използвате продуктите редовно, кожата ви ще изглежда все по-добре.

Продуктите с LUMINOUS630 действат в две посоки - намаляват и изсветляват вече съществуващите петна и в същото време регулират производството на меланин, предотвратявайки по този начин появата на нови петна.

Серията Cellular LUMINOUS630 предлага супер активен серум за третиране на петната, дневен флуид със SPF50, цветен флуид за изравняване на тена с SPF20, възстановяващ нощен крем, активен околоочен крем-серум и слънцезащитен продукт.

Така кожата ви ще има всичко необходимо, за да бъде предпазена, обгрижена и възстановена.

Нямате време за губене, действайте. Върнете си свежия, сияен и равен тен и се радвайте на живота, който заслужавате!

(в материала има продуктово позициониране)