Автор
Весела Георгиева

Анджелина Джоли пристигна в Пакистан, за да помогне на бременни и жени в нужда

Американската актриса Анджелина Джоли посети Пакистан след катастрофалните наводнения и ужасните последствия от тях, предаде ДПА.

Холивудската звезда е известна със своята хуманитарна дейност. Джоли пристигна в страната, за да даде подкрепата си за пострадалите, които са повече от 33 млн. души.

View post on Instagram
 

Тя посети районите, които са унищожени от наводненията и се нуждаят от най-много подкрепа. Видеозапис, разпространен в социалните медии, показва Анджелина на летището в Пакистан и предизвика световен интерес.

По-рано правителството на Пакистан се обърна към нацията с молба за дарения, тъй като липсват достатъчно средства за справяне с настоящата катастрофа. А от ООН обявиха, че страната се нуждае от 160 млн. долара.

View post on Instagram
 

При наводненията в Пакистан загинаха повече от 1500 души, сред които 550 деца. По данни на фонда за населението към ООН около 650 бременни жени в наводнените райони се нуждаят от медицински грижи. Над 73 000 жени ще родят през следващия месец. За тях и за бебетата им е необходима специализирана акушерска грижа и подкрепа.

Най-малко 318 души са починали вследствие на болести като денга, малария, холера, чревни вируси и кожни инфекции според официалните данни.