Автор
Ива Петрова

Знаете ли, че животът на всеки коренно се преобръща на всеки 7 години? Прочете и проверете за себе си

https://www.facebook.com/woman.bg/posts/pfbid0sY7Yi4FJ21XGTuszAacqgPdBWSccFH5zF4yJaCajAQAv5nsnhaoszEszYRLFwQW9lНа всеки седем години, считано от момента на раждането, животът на всеки се променя драматично. Самият човек се променя. Той вече има други цели, други задачи. Астролозите отдават тези промени на силното и фатално влияние на планетата Сатурн. Психолозите – на естественото развитие на личността.

Съдбовните години в живота на всеки човек

Всички седемгодишни цикли завършват със „съдбовни години“: 7, 14, 21, 28, 35, 42, 49 и т.н. Може би в края на един от седемгодишните цикли човек ще поиска да смени работата си или дори съпруга си. Това е особено вероятно в така наречените "периоди на Въздух". Дори естествените процеси на промяна на външния вид (порастване, стареене) са особено видими в края на седемгодишен период. Например, жена под 27 изглежда на 20, а на 28 започва да изглежда на възрастта си.

Периодите на Огън в живота на човека са свързани със съзидание, творчество, бърз напредък, себереализация. Това са 0-7 години, 28-35 години и още 56-63 (за правилно завършилите предходните седемгодишни периоди). Периодите на Земята са свързани със запазване на вече придобитото, стабилност, спокойствие и понякога - застой. Това са 7-14 години, 35-42, 63-70 години.



Въздушните периоди носят много промени, много информация, промяна в житейската философия, нови приятели и партньори. Това са 14-21 и 42-49 години. Периодите на Вода са свързани с дълбоки емоционални промени в живота на човека. Това са 21-28 години и 49-56 години.

Как по-конкретно животът ни се променя на всеки 7 години?

Елемент Огън (творение). Създаване, запазване, промяна, задълбочаване - 0-7 години. Дете под 7 години е Слънцето, много често ние наричаме нашите бебета по този начин. Те научават много, създават бъдещия си живот, определят сценария на живота си. Развитието напредва със скокове и граници. То е весело, бурно, умно, открито, импулсивно, емоционално.

От 7-14 години - Освобождаване на Земята (Запазване). На 7-годишна възраст лявото полукълбо на детето съзрява и то се научава да разсъждава, анализира и прави собствени заключения. От 7-годишна възраст до юношеството основната дейност е ученето. На 14 години идва тийнейджърската криза. Всичко е наопаки. Време е за промяна. За тийнейджъра е важно да си представи своя живот в зряла възраст. Да избере професия, занимание, хоби, сфера на общуване. Да си зададе програма за живота.



14-21 - Въздушен елемент (промяна). Времето на младостта е време на активни експерименти във всякакъв смисъл. Първа любов, първи секс. На какво да вярваме? Какво да учим? С кого да бъдем приятели? Какъв е смисълът на живота? Формиране на принципи и възгледи, собствена "философия". Приятелите, комуникацията, обменът на информация са много важни. 21 години е съдбовна година, определя програмата за следващите 7 години.

Често по това време момичетата са с партньор в живота, омъжват се. Или започват кариера. Основното в този момент е да не правите грешки, за да не се налага да ги коригирате през следващите седем години. Младите хора имат много страхове. Да бъдеш харесван от другите е по-важно от това да бъдеш себе си. По-добре е да си разпознат, отколкото истински. Тази способност за адаптиране помага да се изградят отношения със съпруга и да се направи кариера в обществото. Те понякога изграждат семейство и кариера, както всички останали и не винаги разбират от какво наистина имат нужда.



21-28 - елемент Вода (задълбочаване). Това време е посветено на създаване на собствено семейство, любовта преминава от фаза на страст към по-дълбоко чувство. Между съпрузите се появява (или не се появява) духовна интимност. Ражда се дете. Вече не сте влюбена двойка, а мама и татко. Майчинството, бащинството, малкото дете определя смисъла на живота ви за този седемгодишен период.



28 години е съдбовна година

Определяме програмата си за следващите 7 години. Следващите седем години ще бъдат много креативни. До края на този седемгодишен период младежките илюзии обикновено изчезват. Вече разбирате, че няма да станете гений, няма да завладеете света, че съпругът ви изобщо не е принц (съпругата не е принцеса), но все пак всичко ви подхожда. Предстоят реални планове и постижения. Помислете какво наистина искате от живота. Направете си действащи планове.

28-35 - елемент Огън (творение). Кариера, творчество, образование на децата. По това време творческата ви енергия е на върха си. Можете да се осъществите в кариерата, да дадете много на детето си, да раждате повече деца. Ако семейството ви не върви, можете да срещнете нова любов. Можете да започнете нов бизнес. Сега имате много работа. Вие активно се самоактуализирате и изграждате живота си.

35 години е съдбовна година



Тогава определяме програмата си за следващите 7 години. Предстои ни седемгодишен период на стабилност и евентуална стагнация. Ако не сте имали време да родите дете, да създадете кариера или бизнес, да се реализирате в професията - направете го сега!

35-42 - елемент Земя (запазване).
В това относително спокойно време човек се стреми към съвършенство. Подобрява това, което вече има. Отношенията в семейството често са стабилни, децата растат, всичко е добре установено в работата. Този период може да се превърне и в период на застой. Особено ако не сте направили пробив в предишния огнен период.

42 години е съдбовна година, тогава определяме програмата си за следващите 7 години. Криза на средната възраст. Децата растат. След период на застой в семейството и работата, ние отчаяно желаем промени. Партньорът, който сте избрали на 21-28 години, може вече да не ви подхожда (не е задължително!). Вие сте се променили, той се е променил. Не правете резки движения. Преди да решите да променяте нещо, уверете се, че това са промените, от които се нуждаете.



42-49 - елемент Въздух (промяна). Този седемгодишен период е посветен на изграждането на правилното партньорство. С жена (мъж), с приятели, с колеги. Страхът да бъдеш себе си вече го няма. Вече не е страшно да си истински, да приемеш възрастта си, сексуалността си, характера си. Жена, която приема себе си напълно, е очарователна. Зрелият мъж вече не се суети като младеж и освен това има особен чар.

По това време често жените и мъжете се решават на ново партньорство и вече имат много добра представа какво искат от една нова връзка. Въпреки че в началото много експериментират. По това време жените често имат млади любовници, а мъжете често имат любовници наполовина по-млади от тях. Наистина искат да вземат от живота това, което не са имали по време на отглеждането на децата и активната работа. По това време човек може да смени работата си. Идват много нови идеи и можете да започнете например собствен бизнес. Някои хора започват да правят това, за което отдавна са мечтали, но все е нямало време. Пътуване в чужбина, туризъм, йога или рисуване, скачане с парашут и други такива.

49 години е съдбовна година, тогава определяме програма за следващите 7 години. Най-важното през следващите седем години е да се научите да живеете с приемането на собствената си възраст. Една жена влиза в менопауза. Тестостеронът на мъжа пада. Приемете за себе си онази житейска философия, която ви помага да живеете. Задайте си програма за оптимизъм и пълноценен живот. Помислете как да оцелеете в „празното гнездо“ - периода, когато децата ви започват да живеят отделно, как да възстановите отношенията като двойка.

49-56 - елемент Вода (задълбочаване). Човек приема възрастта си, настъпва дълбока трансформация. Депресия, свързана с намаляване на производството на полови хормони. Жените могат да станат сковани, мъжете пасивни и песимистични. Но човек, приел възрастта си, се преражда като птицата Феникс от пепелта и... започва нов живот!

56 години е съдбовна година, определяме програма за следващите 7 години. Сега вие си създавате нов, свободен живот - свободен от деца, от работа и от собствените си страхове. Помислете какъв ще бъде новият ви живот!

56-63 - елемент Огън (творение).
Времето на огъня ви носи сила. Ако сте преминали правилно предишния етап, ще осъзнаете, че сте свободен човек! В повечето европейски страни това е времето да обиколиш света, да пътуваш до различни страни. Ако сте водили правилния начин на живот и сте преминали правилно през всички етапи, не сте били ядосани, обидчиви и завистливи, вашето здраве ще ви позволява да се наслаждавате на живота и да бъдете креативни!

63-70 - Земен елемент (запазване), "стабилност". Това е време на стабилност и спокойствие. Това, което сте направили в живота си, ви носи плодове. Наслаждавате се на плодовете на живота си и придобивате житейска мъдрост.



Само цифри: Най-красивата възраст на жената според направени анкети сред мъже. Под 21 - 9%, 21-28 години - 29% , 28-35 години - 34%, 35-42-20%, 42-49-8%. Изводите си направете сами.

Анжела Харитонова