Автор
Антония Дамянова

Пътешественик във времето твърди, че е заседнал в 2027 г. след апокалипсис. Праща видеа оттам...

Испанец на име Хавиер твърди, че е заседнал в бъдещето или по-точно в 2027 г.

Мъжът разказва, че се събудил в болница във Валенсия на 13 февруари 2027 г. От тогава не бил виждал нито един жив човек около себе си. Испанецът смята, че се е случило нещо ужасно и че хората по една или друга причина са изчезнали, или че е настъпил апокалипсис. Смята, че ако не е единственият, то поне е един от малкото оцелели на Земята.

Въпросният мъж заснема видеа как слиза в метрото и там няма жива душа, посещава основните забележителности на Мадрид, където по някаква причина няма опашки. Дори на огромното летище Хавиер някак си странно се оказва абсолютно сам.

Ако не вярвате, вижте сами прякора на мистериозния човек в мрежата: unicosobreviviente. „Идвам от 2027 г. и съм сам на света“, пише под профилната му снимка в TikTok. На клипчетата в социалната мрежа мъжът се разхожда из пустите улици на Валенсия, кара колелото си и дори играе покер сам в казиното.


Дали е заседнал в капан на времето и не може да се измъкне от него, или всичко е някаква странна и необяснима шега, няма как да знаем. Факт е обаче, че това, което испанецът споделя на профила си, изглежда напълно реално.

Феновете на блогъра обаче се чудят как след глобална катастрофа той има интернет и как е възможно да има електричество в търговските центрове и музеи, които посещава.

Макар втората част от въпроса им да остава без отговор, Хавиер обяснява наличието на интернет с уверението, че във Валенсия има четири портала, които осигуряват връзка между настоящето и бъдещето и той използва именно тях.

С видеата си блогърът ни показва един съвсем различен свят – без задръствания и опашки, без тълпи от хора или хаос по пътищата, свят с чиста природа и животни. А дали ще вярвате, или не на Хавиер и неговата история, изборът е ваш.

Четете още: Пътешественик във времето разкри колко държави ще има в света през 2987 г.