Автор
Антония Дамянова

Крал Чарлз III наистина не я харесва: Ето какъв прякор използва за Меган

Интересът към британското кралско семейство на Великобритания винаги е бил голям, а откакто принц Хари се ожени за вече бившата американска актриса Меган Маркъл, той сякаш придоби още по-големи размери.

Това е и разковничето за появата на всевъзможни книги, разкриващи пикантни подробности и неподозирани тайни от кралския живот, пише ЕТ Online.

В творбата си “Новите кралски особи: Наследството на кралица Елизабет и бъдещето на короната“ авторката Кейти Никол изрежда редица апетитни за любопитната аудитория детайли от отношенията в кралския двор.

Сред тях например е твърдението, че тогавашният принц Чарлз е бил неприятно изненадан от огромния интерес към първата му съпруга принцеса Даяна. „Нейната звезда бързо засенчва тази на съпруга ѝ, което е причина за ранния разрив в семейството“, пише Никол и допълва, че най-вероятно това е дало и отражение върху негативните му реакции към журналистите, отдаващи по-голямо значение на роклите на снаха му Кейт Мидълтън, отколкото на принц Уилям.



Друг любопитен детайл, който авторката излага в книгата, е, тревогата на кралица Елизабет Втора, продиктувана от неразбирателството между Меган Маркъл и баща ѝ. Затова и най-голямата ѝ молба към американката била преди сватбата с принц Хари да оправи отношенията си с баща си Томас Маркъл. Което обаче така и не се случва.

От книгата научаваме и един още по-интересен факт, свързан с прякора, който принц Чарлз е измислил на на бъдещата си снаха. Той я нарича „Волфрам“ по името на химичен елемент, който е известен с това, че е най-твърдото вещество, което се среща в природата. Идеята на Чарлз е, че е трудно някой да пречупи Меган Маркъл и да я отклони от поставената ѝ цел.



В книгата си Никол описва още цял куп забавни истории, като сред тях е и тази за погледа на кралицата. Според думите на бивш служител на домакинството, цитирани от авторката, кралицата показвала несъгласието си към дадено нещо със смразяващ поглед в пълно мълчание, който продължавал няколко секунди.

От Никол научаваме и каква е била последната голяма молба на принц Филип към сина му принц Чарлз. В седмиците преди неговата кончина кралица Елизабет постоянно е край него, чете му книги, слушат заедно музика и си припомнят живота си заедно. Чарлз също прекарва известно време с него. В един такъв момент Филип се обърнал към Чарлз със следните думи: „Каквото и да правиш, ми обещай, че ще се грижиш за майка си“.

Четете още: Кейт Мидълтън смая света с тази великолепна рокля (снимки)