Автор
Ева Григорова

Направи това и ще отслабнеш наистина бързо

Ако застудяването на времето ви е подтикнало да похапвате повече и вече с ужас установявате, че любимите дънки не ви стават, без паника. Има няколко лесни стъпки, които ще ви гарантират бързо отслабване.

Спортът, разбира се, е задължителен, но тук публикуваме няколко от най-базовите правила при храненето, които да следвате, ако искате да свалите няколко килограма.

Намалете количеството на обяда

Проучване на университет в Корнел доказва, че дори намаляването на порцията само на едно от яденията за деня оказва влияние върху теглото. Участвалите в изследването намалили грамажа на обяда си и ядели, колкото си искат през останалата част от деня. В резултат те отслабнали, което доказва, че дори минималното намаляване на порциите помага за загубата на тегло.

Пийте чаша вода между храненията. Само една чаша ви е достатъчна, за да се притъпи усещането за глад и да се подобри храносмилането, а оттам да се спомогне и отслабването.

Излизайте на разходка след всяко хранене. Само 10 минути след хранене и току-що изядените храни ще се усвояват по-добре.

"Не" на алкохола

Митът, че се пълнее само от бира, си е мит. Твърдият алкохол е изключително калоричен и с пълното му изключване от менюто се лишавате и от доста сериозно количество излишни калории. Ще се изненадате колко много се пълнее от редовна консумация на алкохол.