Автор
Весела Георгиева

Баровеца пише скандална книга за мутренските времена и златните години на чалгата

„Искам да забравя и да се откъсна от онези години – мутренските, когато, отивайки на участие, се сбогувах със семейството си. Не знаех дали ще се върна жив“, признава Илиян Михов-Баровеца.

Чалга ветеранът добавя, че и тогава не е правил нищо по-различно от това да пее и свири, но край „мен стреляха, напиваха се, дрогираха се“, разкрива той.

Баровеца планира да напише книга със своите преживелици, но в нея нямало да споменава конкретни имена. В момента изпълнителят преподава народна музика и пеене в столично училище, пише България днес.

Наскоро той разказа в тв ефира как преди години е щял да бъде пребит от сватбари заедно с целия оркестър. На купона булката духнала с акордеониста на бенда, но прибрала и всички пари, дарени от роднини и гости. Младоженецът и неговата мъжка рода побеснели и потрошили от бой музикантите, само Баровеца се спасил по чудо.

"И в механата, където имам участия, се случват любопитни истории. Наскоро една клиентка ме поздрави като собственик на механата, така й бях казал на шега. А ние седяхме на маса с истинския собственик. Той не реагира, после двамата се смяхме на забавното недоразумение", разказва певецът.

За любимката си Алисия Баровеца не пести суперлативите. Певицата е негово откритие. Двамата са близки и до ден-днешен, чуват се по празници и си гостуват.

"Алисия беше още малка, когато баща й я доведе при мен. Научих я да пее, заведох я в голяма музикална компания", споделя Илиян Михов, цитиран от България днес.